Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 1. 2021,
12.17

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

selektor tenis Grega Žemlja

Torek, 12. 1. 2021, 12.17

3 leta, 3 mesece

Žemlja je novi selektor slovenske reprezentance

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Grega Žemlja | Nekdanji teniški igralec Grega Žemlja je prevzel vodenje slovenske teniške reprezentance za Davisov pokal. | Foto Vid Ponikvar

Nekdanji teniški igralec Grega Žemlja je prevzel vodenje slovenske teniške reprezentance za Davisov pokal.

Foto: Vid Ponikvar

Grega Žemlja, nekdanji 43. igralec sveta, je novi selektor slovenske teniške reprezentance za Davisov pokal. Žemlja, finalist ATP-turnirja na Dunaju leta 2012, je zamenjal Miho Mlakarja, ki je ekipo vodil od začetka leta 2018. Mlakar je prevzel funkcijo direktorja članskih reprezentanc. Prva naloga Žemlje bo septembrski dvoboj slovenskih teniških igralcev s Paragvajem.

"Takoj po končani teniški karieri sem se posvetil trenerski. Vedno sem si želel biti in ostati del slovenskega tenisa. Vedno sem želel pomagati in voditi celoten slovenski tenis v pravo smer. To je priložnost oziroma izziv, ki se ga zelo veselim. Upam, da bo slovenski tenis del mednarodne teniške scene," je ob tem za Tenis Slovenija dejal sedmi kapetan slovenske reprezentance v Davisovem pokalu.

Žemlja je na položaju selektorja nasledil Miho Mlakarja. | Foto: Žemlja je na položaju selektorja nasledil Miho Mlakarja.

Pred njim so ta položaj vodili Andrej JerasAleš Filipčič, Marko Por, Boris Breskvar, Blaž Trupej in Miha Mlakar. Na vprašanje, ali njegovo imenovanje pomeni, da bodo v reprezentanci skupaj igrali Aljaž Bedene, Blaž Rola in Blaž Kavčič, je odgovoril: "To je moj prvi dan v vlogi selektorja. Težko sem konkreten, sem pa z vsemi tremi v solidnih odnosih. Že kot igralec sem ob takšnih akcijah poskušal povezati vse slovenske igralce. Najprej želim z vsemi opraviti pogovor ter seveda postaviti smernice in določiti naloge selektorja."

Kot glavni dolgoročen cilj reprezentance je Žemlja izpostavil svetovno skupino Davisovega pokala.

Ne spreglejte