SiolNET. Sportal Tenis
2,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Teniška zveza Slovenije zahteva opravičilo zaradi domobranske zastave

2,08

termometer

Aljaž Bedene
Foto: Gulliver/Getty Images

Teniška zveza Slovenije je danes sporočila, da je organizatorju močnega turnirja na Dunaju Erste Bank Open, na katerem je minuli teden uspešno nastopal tudi najboljši Slovenec Aljaž Bedene, poslala zahtevo za opravičilo. Ko je Bedene zaigral v četrtfinalu, so prireditelji v dvorani na veliki zaslon namesto slovenske projicirali domobransko zastavo.

THUMB zastava Sportal Dunajska sramota: domobranska zastava ob imenu Aljaža Bedeneta

Pri TZS so sporočili, da je prišlo do neljubega spodrsljaja organizatorja, ki je v dvorani na velikem zaslonu ob imenu slovenskega igralca grafično postavil zastavo, ki pa ni bila slovenska.

Slovenska zastava je poleg grba in himne simbol republike Slovenije, menijo pri TZS. "Napačna zastava, ki je bila prikazana v dvorani Stadthalle na Dunaju, je povsem neprimerna in morda celo spominja na provokacijo, na katero pa ne pristanemo, kot tudi ne želimo iskati namernosti dogodka, ki nikakor ne ustreza velikosti teniškega turnirja kot tudi ne odnosom dveh sosedskih držav," so zapisali pri TZS.

Aljaž Bedene Foto: Getty Images

Poslali so jim ostro noto

Slovenska teniška zveza je organizatorju turnirja na Dunaju zato poslala zahtevo za opravičilo. "Z namenom, da prejmemo opravičilo v imenu Aljaža Bedeneta, slovenskih ljubiteljev tenisa in pravzaprav vseh slovenskih državljanov, smo tudi poslali ostro noto, za katero močno upamo, da bo sprejeta dobronamerno," so še zapisali pri TZS in dodali: "V četrtfinalnem obračunu je bilo na Dunaju kar nekaj slovenskih ljubiteljev tenisa, ki so opazili napako, nakar so organizatorji tudi ustrezno reagirali."

"Na dunajski turnir imamo Slovenci lepe spomine, saj se je leta 2012 do finala prebil Grega Žemlja, Bedene pa je letos s turnirjem na Dunaju končal uspešno sezono," so sklenili pri TZS.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin