Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 3. 2014,
8.53

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 4. 3. 2014, 8.53

8 let, 5 mesecev

Tadeja Majerič po tesnem dvoboju v Indian Wellsu premagala Hrvatico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska teniška igralka Tadeja Majerič je v prvem krogu kvalifikacij Indian Wellsa premagala Hrvatico Mirjano Lučić Baroni.

Tadeja Majerič, trenutno 129. igralka sveta, je Hrvatico premagala po izredno izenačenem dvoboju. Ta se je končal po treh nizih z izidom 1:6, 6:1, 7:6 (6).

Prvi niz je brez večjih težav dobila 31-letna Mirjana. V drugem nizu je z isto mero vrnila slovenska igralka, v tretjem nizu pa smo bili lahko priča mnogim preobratom. Sprva je kazalo, da bo Majeričeva brez težav dobila tretji, odločilni niz, potem ko je nasprotnici dvakrat odvzela servis in povedla s 4:1, a izkušena Hrvatica se ni predala in vrnila v igro. Na koncu je odločala podaljšana igra, kjer je imela pri izidu 6:5 Lučićeva že zaključno na svoj servis. 23-letni Tadeji se je uspelo zbrati in na koncu je zmagala z 8:6. Dvoboj je trajal dve uri in 12 minut.

V drugem krogu kvalifikacij se bo Tadeja Majerič pomerila s Portugalko Michelle Larcher de Brito, ki je trenutno na 123. mestu lestvice WTA. Igralki se do zdaj še nista pomerili. Zmagovalka tega dvoboja se bo uvrstila v glavni del turnirja.

Ne spreglejte