Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 6. 2016,
17.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Novak Đoković tenis Pariz

Sreda, 1. 6. 2016, 17.45

6 let, 6 mesecev

OP FRANCIJE (ATP), 11. dan

Wawrinka najstarejši polfinalist po 31 letih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Branilec naslova na teniškem grand slamu v Roland Garrosu Švicar Stan Wawrinka je s četrtfinalno zmago proti Špancu Albertu Ramosu-Vinolasu postal najstarejši polfinalist odprtega prvenstva Francije po letu 1985. Tega leta je v polfinalu pri 32 letih igral Jimmy Connors.

Pri moških so Francozi izgubili možnost, da bi po dolgih letih dobili finalista ali vsaj polfinalista. Rchard Gasquet je bil sicer blizu vsaj po prvem nizu, ki ga je proti Andyju Murrayu dobil, nato pa je vajeti prevzel Škot, dobil je drug niz s 7:6 (3), tretjega kar s 6:0, delo je dokončal v četrtem s 6:2.

"Bil je pač boljši od mene," je po dvoboju priznal Francoz, Škot pa je dejal, da niti ni čutil pritiska navijačev: "Igral sem že pod hujšim pritiskom. Saj so ga spodbujali, toda ni mi bilo nič hudega. Igral sem dobro, če ne bi naredil nekaj napak v prvem nizu, bi bilo konec še hitreje."

Adny Murray je izgubil prvi niz proti Richardu Gasquetu, vendar se nato zbral in se uvrstil v polfinale. | Foto: Adny Murray je izgubil prvi niz proti Richardu Gasquetu, vendar se nato zbral in se uvrstil v polfinale.

Murrayja čaka Wawrinka

Že pred Škotom se je naprej uvrstil Stan Wawrinka. Branilec naslova na teniškem grand slamu v Franciji je v četrtfinalu s 6:2, 6:1, 7:6 (7) premagal Španca Alberta Ramos-Vinolasa. S tem je 31-letnik postal najstarejši polfinalist odprtega prvenstva Francije po letu 1985. Tega leta je v polfinalu pri 32 letih igral Jimmy Connors. Tretjepostavljeni Wawrinka bo v polfinalu igral proti Murrayju.

"Še vedno je korak pred mano. Zdaj, ko imam dva naslova za grand slam, me mnogi primerjajo z njim, a mislim, da je še vedno boljši," pa je o primerjavi s polfinalnim tekmecem Švicar hvalil Murraya.

Prvi igralec sveta Novak Đoković je danes postavil še en rekord; postal je prvi igralec, ki je samo z nagradami na turnirjih osvojil več kot 100 milijonov ameriških dolarjev. Roger Federer je drugi z več kot 98 milijoni, tretji pa Rafael Nadal z 78 milijoni. Sveži polfinalist Murray bo z denarjem letošnjega Pariza presegel 46 milijonov. Pri ženskah je Serena Williams pred Parizom pri 77 milijonih zaslužka.

Nadala ne bo Queen's Clubu

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal je odpovedal nastop na londonskem turnirju Queen's Club zaradi poškodbe zapestja. To je utrpel prejšnji teden na grand slamu v Roland Garrosu. Queen's Club velja za generalko pred Wimbledonom, zato je Nadalova odpoved že sprožila ugibanja, ali bo nared do 27. junija, ko se začne turnir na sveti travi.

Ne spreglejte