Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
12. 10. 2015,
13.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Rafael Nadal Peking Šanghaj

Ponedeljek, 12. 10. 2015, 13.22

8 let

Rafael Nadal: Nikomur ne želim lagati

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rafael Nadal je po porazu v finalu turnirja v Pekingu povedal, da je imel svoje priložnosti. Kako resna je poškodba stopala?

Čeprav se dvoboj ni končal po njegovih željah, je 29-letni Španec zadovoljen s svojim izkupičkom. "Po dvoboju sem bolj zadovoljen kot pred njim, čeprav sem izgubil z izidom 6:2, 6:2. Morda se sliši čudno, vendar so to moji pravi občutki. Predvsem sem zadovoljen s tem, kako sem igral ves teden. Napredoval sem iz dvoboj v dvoboj. Še posebej v četrtfinalu, ko sem igral proti Socku in zamenjal ritem igre. Igral sem bližje osnovni črti," je uvodoma povedal Rafa.

Zaradi bolečin v stopalu ne bo spreminjal načrta

Pozneje je analiziral zadnji finalni dvoboj. "Na trenutke sem bil v prvem nizu zelo blizu svojemu najboljšemu tenisu. Glede na to, da sem igral proti igralcu, ki igra neverjeten tenis in je zelo samozavesten, v določenih trenutkih nisem bil daleč od prvega niza. Resno, imel sem veliko priložnosti. V drugem nizu me je bolela noga, zato sem izgubil koncentracijo," je razkril Majorčan, ki že pogleduje proti prihodnji sezoni. "Glavni cilj je, da bi bil na začetku prihodnje sezono stoodstotno pripravljen. Teden, kot je bil ta, mi zelo pomaga pri tem."

Verjetno je v nedeljo v Pekingu marsikateremu navijaču Rafaela Nadala zastal dih. Španec je namreč med tretjo igro drugega niza zahteval zdravniško pomoč, potem ko je začutil bolečino v desnem stopalu. Dvoboj je pozneje nadaljeval, vendar priznal, da zaradi poškodbe ni mogel igrati najbolje. "Nekaj sem začutil, ampak upam, da je vse v redu. Potujem v Šanghaj, kjer bom skušal končati sezono tako, kot sem načrtoval. Za zdaj program ostaja enak."

Ni obseden s prvim mestom na lestvici

Rafael Nadal je ta teden napredoval na sedmo mesto, vendar pravi, da mu trenutno številke ne pomenijo prav veliko. Pred časom je priznal, da bi rad zaigral na finalnem turnirju, kjer se zbere najboljših osem igralcev sezone. "To je danes moj doseg. Ne vem, ali menite, da sem eden najboljših igralcev ali ne. V tenisu je drugače kot v drugih športih, kjer nimajo lestvice. Ali se imam za enega najboljših igralcev? Dovolj sem skromen, da lahko rečem, da letošnja sezona ni bila najboljša, vendar nikomur ne želim lagati. Jasno je, da se imam za enega najboljših igralcev glede na to, kakšno kariero imam za seboj."

Ne spreglejte