Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 8. 2011,
18.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Pete Sampras Ernest Aljančič

Ponedeljek, 22. 8. 2011, 18.23

8 let

Napetost raste, Sampras in Đoković v Stožicah?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pisali smo, da se v ljubljanski dvorani Stožice obeta največji teniški spektakel v zgodovini Slovenije. Dan, ko bo padla odločitev, ali bosta prišla Novak Đoković in Pete Sampras, je vse bližje.

"Dokler ne bo stoodstotno potrjeno, ne dajemo nobenih izjav, nato pa bomo vse povedali. Boste že pravočasno izvedeli," je vse, kar je povedal svetovalec organizacije spektakla Ernest Aljančič. Tudi na uradnih straneh Đokovića in Samprasa ni nič napisano njunem morebitnem ekshibicijskem dvoboju. Je pa v Srbovem urniku zapisano, da bo v Beogradu 16. septembra igral polfinale Davisovega pokala. Naslednji turnir, na katerem naj bi nastopil, pa je turnir serije 500 v Pekingu. Ta se začne 3. oktobra. Bo "Nole" v tem času ostal v domovini in se oglasil v Ljubljani?

Že nekaj časa se namreč šušlja, da se bosta zdajšnja številka ena svetovnega tenisa in nekdaj najboljši igralec sveta 27. septembra predstavila slovenskemu občinstvu. Pred dobrimi desetimi dnevi pri javnem zavodu Šport Ljubljana, ki ima pod svojim okriljem tudi Stožice, niso želeli govoriti o imenih, so pa potrdili, da je želja odmeven teniški dvoboj, za katerim stoji zasebna iniciativa.

Pred nekaj dnevi je za spletno stran dnevnik.si spregovoril svetovalec organizacije Aljančič, ki je zatrdil, da bo odločitev padla do konca tedna. "Določene potrditve smo že dobili, ampak morajo biti zdaj poslane še pisno. Ko bo to narejeno, bomo lahko dogodek tudi uradno potrdili. V vsakem primeru pa lahko že rečem, da dogodek bo. Vsaj tako se zdi," je malce dvoumno pripomnil Aljančič.

Če se bosta Đoković in Sampras res srečala, bo to največji teniški spektakel v zgodovini Slovenije. Gre za dvoboj med igralcem, ki je letos dobil dva grand slama in kar pet turnirjev serije masters ter je prepričljivo vodi na svetovni teniški lestvici, in igralcem, ki je bil v devetdesetih letih prejšnjega stoletja kar šest let zapored številka ena moškega tenisa. To je še vedno rekord v odprti dobil belega športa pri moških.

Ne spreglejte