Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 4. 2008,
10.35

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 2. 4. 2008, 10.35

8 let, 5 mesecev

Nadal se bo pridružil španski ekipi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Konec prihodnjega tedna bo v teniških krogih rezerviran za četrtfinalne dvoboje Davisovega pokala. Nastop za špansko izbrano vrsto je potrdil Rafael Nadal, ki je izpustil dvoboj proti Peruju.

Najboljših osem moških teniških reprezentanc se bo od 11. do 13. aprila potegovalo za vstop v polfinale. Branilci naslova - Američani - bodo doma, v Winston-Salemu (zvezna država Severna Karolina) pričakali Francijo. Nastopili bodo z ''zmagovito'' ekipo, ki je lani prekinila 12-letno obdobje brez lovorike v prestižnem moštvenem tekmovanju in priigrala ZDA že 32. zvezdico.

Med posamezniki bosta nastopila Andy Roddick in James Blake, v dvojicah pa brata dvojčka Bryan, ki sta v zadnjih petih letih od 14 dvobojev izgubila le enega. Na domačih tleh sta morala pred tremi leti priznati premoč hrvaškemu paru. Francozom, ki čakajo na naslov ''že'' sedem let, bo pomagal finalist odprtega prvenstva Avstralije Jo-Wilfried Tsonga, preostali kandidati pa so Richard Gasquet, Paul-Henri Mathieu in Michael Llodra.

Haas še ni povsem nared

V špansko izbrano vrsto se vrača drugi igralec na svetovni jakostni lestvici Rafael Nadal, ki je zaradi utrujenosti po prvem turnirju za nagrado grand slam v tem letu preskočil dvoboj v Peruju. Njegovi rojaki so vseeno zlahka (5:0) opravili z Južnoameričani, v četrtfinalu pa se bodo v vlogi gostov pomerili s ''sosedi'' iz Nemčije. Poleg ''Rafe'' bodo kandidirali za nastop še David Ferrer, Fernando Verdasco in Feliciano Lopez, gostitelji pa bodo v svojih vrstah še kako pogrešali Tommyja Haasa (še ni povsem nared po operaciji rame) ter poškodovanega specialista za igro dvojic Alexandra Waskeja. Nemške barve bodo branili Philipp Kohlschreiber, Nicolas Kiefer, Michael Berrer in Philipp Petzschner.

Rusi brez Safina

Lanskoletni finalisti - Rusi - se bodo v najmočnejši postavi (Nikolaj Davidenko, Mihail Južnij, Dmitrij Tursunov in Igor Andrejev) pred domačim občinstvom zoperstavili ambicioznim Čehom (Tomaš Berdych, Radek Štepanek, Lukas Dlouhy in Pavel Vizner). Zaradi slabe forme na peščeni podlagi v Moskvi ne bo zaigral Marat Safin. Tudi v Buenos Airesu bo dvoboj potekal na počasni igralni podlagi. Pričakovano, saj ''gavči'' podobno kot Španci povečini prisegajo na pesek. David Nalbandian, Guillermo Canas, Juan Monaco in Jose Acasuso veljajo za papirnate favorite v dvoboju s Švedsko (Robin Söderling, Jonas Björkman, Thomas Johansson in Robert Lindstedt).

Ne spreglejte