Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 4. 2008,
21.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 4. 4. 2008, 21.16

8 let

Nadal, Davidenko in Kata v finalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V velikem finalu turnirja serije ATP Masters v neposredni bližini Miamija se bosta pomerila drugi in četrti nosilec, Rafael Nadal in Nikolaj Davidenko. Katarina Srebotnik bo zaigrala v finalu dvojic.

Trikratni zmagovalec odprtega prvenstva Francije je izkoristil ''spodrsljaj'' Rogerja Federerja v četrtfinalu na najboljši možni način. Z uvrstitvijo bo vidno znižal zaostanek na svetovni jakostni lestvici za Švicarjem, pri tem pa mu bo še kako pomagala polfinalna zmaga v Crandon Parku proti Tomašu Berdychu.

Španski zvezdnik Rafael Nadal je v močnih vetrovnih razmerah ugnal leto dni starejšega Čeha (slednji je naštel 22 pomladi), ki se je prvič v karieri prebil med štiri najboljše na prestižnem turnirju v Miamiju. To je bil njun sedmi medsebojni dvoboj, znova pa je prešel v vodstvo ''Rafa'', ki ima sedaj zmago več (4 proti 3). Na petkovem dvoboju je dobil zadnjih 12 točk, z zmago v uvodnem nizu pa je potreboval kar sedem zaključnih žogic. Specialist za počasno igralno podlago je tako oddaljen le še korak od zmage, ki bi mu po slabih devetih mesecih znova ponudila priložnost, da osvoji katerega koli od ATP turnirjev. Nazadnje je dvignil zmagoslavni pehar v zrak julija 2007 v Stuttgartu.

V šesto gre rado

V drugem polfinalnem dvoboju je Rus Nikolaj Davidenko z enakim rezultatom kot Nadal ugnal ljubljenca občinstva (pa tudi novopečene zaročenke, ameriške manekenke Brooklyn Decker) Andyja Roddicka.

Slednji je pred dnevi po 11 zaporednih porazih odpravil Federerja, tokrat pa je dovolil borbenemu Rusu, da se veseli prve zmage v medsebojnih porazih po petih neuspehih. V drugem nizu je imel pri vodstvu 2:1 že prednost odvzetega začetnega udarca, nato pa je dovolili tekmecu, da osvojil pet zaporednih iger. Prvi servis ga je povsem pustil na cedilu. Davidenko, ki je postal prvi teniški igralec z ruskim potnim listom v finalu turnirja v Miamiju, je na svoj prvi začetni udarec izgubil le neverjetnih pet točk. Najboljši ruski igralec v tem trenutku nastopa na turnirju na Floridi pod velikim pritiskom, saj vodstvo Združenja profesionalnih igralcev (ATP) še vedno raziskuje nenavadne kvote na stavnih listah na njegovih dvobojih na turnirju na Poljskem (lani avgusta).

V obeh dosedanjih srečanjih finalistov turnirja v Key Biscaynu je slavil zmago Nadal. Pred tremi leti je Španec v finalu nudil izjemen odpor Federerju.

Proti Cari in Liezel

Najboljša slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik se je uvrstila v finale dvojic na teniškem turnirju WTA v Key Kiscayneju na Floridi z nagradnim skladom 3,77 milijona ameriških dolarjev. Skupaj z Japonko Ai Sugijama sta drugi nosilki in sta premagali Belorusinjo Viktorijo Azarenko in Izraelko Shahar Peer s 6:0 in 6:3.

V finalu bosta Srebotnikova in Sugijamova igrali proti prvima nosilkama Cari Black iz Zimbabveja in Američanki Liezel Huber, ki sta ugnali Čehinjo Kveto Peschke in Avstralko Rennae Stubbs s 6:3 in 6:3.


Ne spreglejte