Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 9. 2013,
9.24

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 4. 9. 2013, 9.24

8 let, 5 mesecev

Murray in Nadal se vračata v Davisov pokal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Čeprav so najboljši teniški igralci še osredotočeni na odločilne boje zadnjega turnirja za grand slam v New Yorku, nekateri že razmišljajo o Davisovem pokalu.

Kot je sporočila Mednarodna teniška zveza (ITF), bo barve svoje države naslednji konec tedna prvič po dveh letih branil zmagovalec Wimbledona Andy Murray, ne bo pa Rogerja Federerja.

Švicarja, ki je v osmini finala v New Yorku izgubil proti Špancu Tommyju Robredu, svoji državi ne bo pomagal na domačem terenu v Neuchatelu v boju za obstanek z Ekvadorjem. Pri Španiji, ki jo čaka dvoboj z Ukrajino, pa se je prvi zvezdnik Rafael Nadal odločil za nastop v Madridu, kar bo zanj prva reprezentančna akcija po decembru 2011.

Po dveh letih pa bo v Davisovem pokalu spet nastopil tudi Britanec Andy Murray. Tretji igralec sveta in zmagovalec turnirja v Wimbledonu bo barve svoje države branil v dvoboju s Hrvaško. Murray je nazadnje igral za britansko ekipo septembra 2011.

Za Srbijo prvi zvezdnik Đoković

Znani pa sta tudi postavi za polfinalna dvoboja svetovne skupine. Srbijo bo v Beogradu vodil njen prvi zvezdnik Novak Đoković, ob njem so v moštvu še Janko Tipsarević, Dušan Lajović in Nenad Zimonjić, za Kanado pa bodo igrali njen najboljši predstavnik Miloš Raonić, Frank Dancevic ter specialista za dvojce Daniel Nestor in Vasek Pospisil.

Čehi, branilci naslova, se bodo za priložnost za ponovitev uspeha borili z Argentinci. Na domačem terenu v Pragi jih bo vodil peti igralec sveta Tomaš Berdych, ob njem so še Lukaš Rosol, Radek Štepanek in Jiri Vesely, pri Argentincih pa so v postavi Juan Monaco, Carlos Berlocq, Horacio Zeballos in Leonardo Mayer.

Ne spreglejte