Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
14. 4. 2021,
8.56

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,76

Natisni članek

teniški globus Novak Đoković Jannik Sinner Stefanos Cicipas

Sreda, 14. 4. 2021, 8.56

1 leto, 2 meseca

Izbruh Stefanosa Cicipasa

Malokdo je to pričakoval: "Ti si sramota za tenis" #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,76
Stefanos Cicipas | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Že ničkolikokrat smo v tenisu videli verbalne napade na teniške sodnike. Tokrat je živce izgubil Stefanos Cicipas, trenutno peti igralec sveta. Ta je sodniku zabrusil, da je sramota za tenis. 

Malokdo je od Stefanosa Cicipasa pričakoval takšno obnašanje do glavnega sodnika. In to v igri dvojic, ko je igral v paru s svojim dve leti mlajšim bratom Petrosom. Stefanos je bil v nekem trenutku nezadovoljen s sodniško odločitvijo in sodniku zabrusil nekaj krepkih. Cicipas velja za mirnega in spoštljivega igralca, a tokrat je prekipelo tudi njemu.

"Ti si sramota za tenis. Pojdi sodit turnirje serije Futures. Tam je tvoje mesto," je bruhalo iz 22-letnega teniškega igralca, medtem ko ga je njegov mlajši brat miril. Na koncu se je bratoma Cicipas uspelo uvrstiti v drugi krog tekmovanja, potem ko sta premagala Nemca Kevina Krawietza in Romuna Horia Tecauja (7:6 (4), 3:6, 11:9).

Dolgi pripravi na servis Petrosa Cicipasa se je čudila tudi pobiralka žogice v ozadju.

Videti je, da sta z bratom zelo povezana

Po koncu dvoboja smo lahko videli, kako sta brata Cicipas povezana, saj sta si po dokaj nepomembni zmagi padla v objem. Kakšno uro pozneje je Stefanos igral še med posamezniki in bil prav tako uspešen. Tam je v drugem krogu premagal Rusa Aslana Karaceva, ki je bil letošnje največje presenečenje OP Avstralije. Skozi kvalifikacije se je prebil vse do polfinala.

Lahko mladi Italijan danes preseneti Novaka Đokovića? | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Lahko mladi Italijan danes preseneti Novaka Đokovića? Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Dvoboj v sredo si je vredno ogledati

Danes se v Monte Carlu obeta kar nekaj teniških poslastic. Prvič bosta na monaški pesek stopila tudi Novak Đoković in Rafael Nadal. Srbu bo v drugem krogu stal nasproti Jannik Sinner, trenutno eden najbolj vročih igralcev na turneji. Rafaela Nadala pa čaka Argentinec Federico Delbonis, ki se je na turnir prebil skozi kvalifikacije.

Jannik Sinner
Sportal Teniški Alberto Tomba in njegovo skrivnostno dekle #video

"Uresničiti bom moral svoj načrt. Vem, kdo bo stal na drugi strani. To bo velik izziv, ker Novaka zelo dobro poznam z igrišča. Gledal sem ga na televiziji, ampak zdaj je vse drugače," je pred dvobojem povedal šele 19-letni italijanski igralec.

Ne spreglejte