Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 1. 2012,
18.08

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Blaž Kavčič Juan Martin del Potro

Torek, 17. 1. 2012, 18.08

7 let, 12 mesecev

Kavčiču ponagajal servis, maraton Isnerju (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najboljši slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je v drugem krogu odprtega prvenstva Avstralije v tenisu izgubil proti Argentincu Juanu Martinu del Potru (4:6, 5:7, 3:6).

Kavčič je v dvoboju z del Potrom, ki je leta 2009 osvojil odprto prvenstvo ZDA, izgubil že lani na odprtem prvenstvu Francije. Tudi tokrat je klonil po treh nizih, vendar pa je danes v dveh urah in 42 minutah pokazal več kot v njunem prvem medsebojnem dvoboju. V prvem nizu je povedel s 3:1, vendar je v zaključku niza prepustil pobudo Argentincu. V najbolj izenačenem drugem nizu, ki je potekal uro in sedem minut, je Kavčič odlično vračal močne servise del Potra, obenem pa odlično napadal tudi na mreži. Imel je nekaj priložnosti, da bi dobil niz, vendar jih ni izkoristil. Argentinec je v tretjem nizu do končnega uspeha prišel z izjemnim servisom. V nizu je imel je devet asov, Kavčič nobenega, ter 17 "winnerjev", Kavčič le štiri. Del Potro je imel skupaj 14 neubranljivih servisov, Kavčič tri, ter 41 "winnerjev", slovenski predstavnik pa skoraj pol manj (22).

"Zadovoljen sem z današnjo igro. Dobro postavljen taktični načrt sem izpeljal po najboljših močeh. Posebej na začetku sem bil celo boljši tekmec. Potem pa mi je zatajil servis in sem del Potra sam vrnil v igro. Če bi do konca dobro izpeljal prvi niz v svojo korist, bi povedel in potem bi bil potek srečanja gotovo drugačen, saj bi bil še bolj pozitivno naravnan. Tako pa sem Argentincu omogočil, da se je vrnil v igro," je dejal Kavčič.

"V drugem nizu sem dobro uporabljal igro na mreži, ki mi gre dobro od rok, ter s tem imel več orožij zaradi raznovrstnejše igre. Obenem sem na ta način tudi izničil težave pri servisu, ki mi ni in ni šel. Škoda, da ni stekel začetni udarec, ker bi tako gotovo dobil prvi niz. V tretjem nizu pa je Argentinec prišel precejkrat do lahkih točk, sam pa sem se moral za vsako igro zelo potruditi, da sem jo dobil. Sedaj se vračam v domovino. Igral bom na dvoranskem turnirju ATP v Zagrebu, nato v Davisovem pokalu, potem pa bom s trenerjem odšel v Južnoafriško republiko, kjer bom odigral po dva turnirja ATP in challengerja," je napovedal Kavčič.

Španec Rafael Nadal je brez težav v treh nizih odpravil Nemca Tommyja Haasas 6:4, 6:3, 6:4, Švicar Roger Federer pa se je v tretji krog uvrstil brez boja, saj se je njegov nasprotnik Nemec Andreas Beck predal zaradi poškodbe hrbta. Presenetljivo je izpadel osmi nosilec Mardy Fish. Najvišje uvršćeni Američan na ATP lestvici v dvoboju s Kolumbijcem Alejandrom Fallo ni dobil niti niza.

Švicar Stanislas Wawrinka je izločil nekdanjega finalista OP Avstralije, Ciprčana Marcosa Baghdatisa, ameriški rojak John Isner pa je v maratonskem dvoboju odpravil Argentinca Davida Nalbandiana. Zadnji niz je dobil s 10:8.

Ne spreglejte