Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 8. 2011,
11.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Katarina Srebotnik

Ponedeljek, 8. 8. 2011, 11.45

8 let

Katarina pridno zbira naslove

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Katarina Srebotnik in Kveta Peschke sta uigran teniški par. Skupaj sta po nedeljski zmagi v Carlsbadu v zadnjem letu in pol osvojili že sedem turnirjev in se še osemkrat uvrstili v finale.

Odkar se je 30-letna Velenjčanka konec leta 2009 odločila, da ne bo več nastopala v konkurenci posameznic, ji gre med dvojicami vse kot po maslu. Skupaj z novo soigralko sta bili na najbolj pomembnih turnirjih na svetu ves čas med najboljšimi. Vrhunec pa je prišel pred dobrim mesecem dni, ko sta v Wimbledonu osvojili njun prvi turnir za grand slam, nato pa sta stopili še na prvo mesto lestvice WTA v konkurenci dvojic. Njun zmagoviti niz se nadaljuje tudi na severnoameriških igriščih. V Carlsbadu sta v nedeljo osvojili še en turnir, skupaj pa niz zaporednih zmag povečali na 14. Zadnjič sta morali priznati premoč nasprotnicama maja na odprtem prvenstvu Francije.

Skupaj je Katarina v svoji karieri osvojila že 28 turnirjev, kar jo uvršča med najboljše igralke v konkurenci parov. Pred letošnjim Wimbledonom je štirikrat igrala v finalu turnirjev za grand slam, a vselej zapustila igrišče sklonjenih glav. Zelo dobro se je znašla z Japonko Ai Sugijamo, s katero sta v letih 2007 in 2008 med drugim osvojili velika turnirja v Torontu in Miamiju ter se leta 2007 prebili v finale Roland Garrosa in Wimbledona. Še več uspehov ima Katarina v konkurenci mešanih parov, kjer je osvojila kar pet turnirjev za grand slam in se še šestkrat uvrstila v finale. Med posameznicami je vknjižila štiri turnirske zmage, poleg tega pa je bila še šestkrat v finalu.

Ob vseh teh uspehih se je odebelil tudi njen bančni račun. Po zmagi v Wimbledonu je s turnirskimi nagradami skupaj zaslužila 3,750.644 evrov, ob novi lovoriki v Carlsbadu pa sta s Peschkejevo skupaj prejeli 35.500 ameriških dolarjev. Še bolj pomembno je, da sta v Kaliforniji ohranili odlično formo. Že konec meseca se namreč v New Yorku začne zadnji turnir za grand slam v letu 2011, pred tem pa bosta na sporedu velika turnirja v Torontu in Cincinnatiju.

Ne spreglejte