Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 4. 2018,
18.35

Osveženo pred

5 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

Pauline Parmentier Polona Hercog WTA

Nedelja, 29. 4. 2018, 18.35

5 let, 12 mesecev

Istanbul, WTA (finale)

Francozinja od sreče padla na tla, Hercogova ni skrivala razočaranja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
Polona Hercog | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je v finalu turnirja WTA v Istanbulu z nagradnim skladom 204.820 evrov izgubila proti Francozinji Pauline Parmentier. Dvaintridesetletna Francozinja, 122. igralka sveta, je bila od 27-letne Mariborčanke, ki na lestvici WTA zaseda 75. mesto, boljša s 6:4, 3:6 in 6:3.

Najvišje uvrščena slovenska teniška igralka na svetovni jakostni lestvici Polona Hercog je nastopila v svojem petem finalu turnirjev WTA, ostaja pa pri dveh končnih zmagah. V letih 2011 in 2012 je bila najboljša na Švedskem v Bastadu.

Kako je potekala zadnja točka razburljivega dvoboja v Istanbulu:

Francozinja Pauline Parmentier je v finalu zaigrala tretjič in tretjič slavila. Do danes edini lovoriki je osvojila leta 2007 v Taškentu oziroma leta 2008 v Bad Gasteinu. Ko je premagala Hercogovo, je od sreče padla na pesek, Štajerka pa ni skrivala razočaranja in jezno vrgla lopar v tla. Slovenka in Francozinja sta se pomerili drugič, izid v zmagah je zdaj izenačen na 1:1. Hercogova bo po porazu v finalu na novi lestvici uvrščena okrog 60. mesta.

''Trenutno sem seveda razočarana, vedno je težko izgubiti v finalu. V odločilnih trenutkih mi je malo zmanjkalo, bilo je preveč nihanj. Morem pa na vse, kar se je zgodilo pretekli teden, gledati s pozitivne plati. Za mano so štiri odlične tekme. Tudi danes sem dala vse od tebe. Zagotovo je to ena odskočna deska za naslednje turnirje, predvsem za prihajajoči grand slam (Roland Garros). Zdaj me čaka delo za naprej, kmalu se začenja nov turnir in morem se pripraviti na nove izzive, ki se jih že veselim,'' je dejala Hercogova, ki bo prihodnji teden nastopila na WTA turnirja v Rabatu. Žreb ji ni bil naklonjen, saj se bo pomerila z drugo nosilko turnirja, Slovakinjo Dominiko Cibulkovo.

Istanbul, WTA (204.820 evrov):

Finale:
Pauline Parmentier (Fra) : Polona Hercog (Slo) 6:4, 3:6, 6:3.

Ne spreglejte