Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
11. 4. 2016,
10.38

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Goran Ivanišević tenis Novak Đoković

Ponedeljek, 11. 4. 2016, 10.38

6 let, 7 mesecev

Goran Ivanišević bi Đokovića poslal na križarjenje za dve leti

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Goran Ivanišević

Legendarni hrvaški teniški igralec Goran Ivanišević te dni v Zagrebu trenira svojega varovanca Marina Čilića. Ivanišević je nekaj besed povedal tudi o Novaku Đokoviću.

 

Goran Ivanišević že nekaj časa skrbi za formo trenutno najboljšega hrvaškega igralca Marina Čilića, ki se počasi vrača po poškodbi kolena. Rehabilitacija poteka veliko hitreje, kot so pričakovali. Prvi cilj je, da se Marin čim prej vrne med deset najboljših igralcev na svetu.

Splitčan želi Marina čim bolje pripraviti tudi na peščeni del sezone. Čiliću rdeči pesek namreč ne ustreza najbolje, saj je v svoji karieri zmagal le na enem turnirju (Umag 2012). Tega se zaveda tudi Goran. "Na pesku mi bo pomembnejša njegova igra kot sam rezultat. Do zdaj je bil agresiven, a zdaj želim, da je ultraagresiven. Tako kot bo igral na Roland Garrosu, bo nadaljeval tudi na travi in pozneje na trdi podlagi. Na preteklih turnirjih je imel daleč najslabši učinek na 'break' žogah. To moramo takoj popraviti."

"Izgubi lahko samo sam proti sebi"

Ta teden se v Monte Carlu začne turnir serije masters, kjer bo lansko zmago branil Novak Đoković. Prvi igralec sveta se tudi v letošnji sezoni zdi nepremagljiv, saj je do zdaj dobil vse večje turnirje. To je opazil tudi zmagovalec Wimbledona iz leta 2001, saj se mu zdi vse skupaj že nekoliko dolgočasno.

Novak Đoković tudi v letošnji sezoni zmaguje kot po tekočem traku. | Foto: Novak Đoković tudi v letošnji sezoni zmaguje kot po tekočem traku.

"Ne vem, kdo bi ga lahko premagal. Postal je že dolgočasen. V tenisu še nihče ni tako dominiral. Izgubi lahko samo sam proti sebi, če bi se kloniral. Predlagal sem mu, naj gre za dve leti na križarjenje, a ko bi se vrnil, bi bil spet prvi. Pričakujem, da bo osvojil Roland Garros, prav tako pa bo prehitel Rogerja Federerja po številu osvojenih turnirjev za grand slam. Kaj prehitel, 'odrl' ga bo," je v svojem slogu povedal Ivanišević.

Ne spreglejte