Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 1. 2014,
15.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 15. 1. 2014, 15.11

8 let

Azarenka zlahka pod žarometi, Šarapova pa po maratonu pri 42 stopinjah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tretja nosilka odprtega prvenstva Avstralije Marija Šarapova je težje od pričakovanega strla odpor Italijanke Karin Krapp, Viktorija Azarenka pa ni imela večjih težav s češko tekmico.

Na osrednjem igrišču se je Viktorija Azarenka, ki v uvodnem krogu ni imela pretežkega dela, saj je v dveh nizih domov poslala Švedinjo Larssnovo, znova prikazala v vrhunski luči. Čehinji Barbori Zahlavovi Strycovi je prepričala, da bi s prebojem v 3. krog izenačila najboljši dosežek v Melbourne parku. Favoritinja dvoboja in dvakratna zmagovalka OP Avstralije je tekmici prepustila le pet iger.

Prva je na osrednje igrišče stopila visokorasla lepotica Marija Šarapova in se namučila za napredovanje. Rusinja je v drugem krogu prestižnega turnirja izločila Karin Knapp, ki je trenutno 44. igralka sveta, a je bila na Rod Laver Areni na robu presenečenja. Sibirska tigrica je v neverjetni vročini - na zunanjih igriščih so se tekme po skladni odločitvi prirediteljev prekinile, a šele po koncu nizov, Šarapova pa je takrat v tretjem nizu vodila s 5:4 - ugnala Italijanko, dvoboj pa je trajal kar tri ure in 28 minut. To je najdaljši dvoboj med dekleti na letošnjem turnirju. Zadnji niz je Marija dobila z 10:8, takrat je živo srebro kazalo okrog 42 stopinj. Šarapova je v zmago pretopila četrto zaključno žogico. V tretjem krogu jo čaka Francozinja Alize Cornet.

V naslednji krog se je že uvrstila deseta nosilka turnirja Caroline Wozniacki, ki se je v drugem krogu merila z Američanko Christino McHale, ki se je dobro upirala Danki. Dvoboj je bil končan po treh nizih in je trajal 1 uro in 43 minut. Nekdanjo prvo igralko sveta v tretjem krogu čaka Španka Garbine Muguruza.

"Prvi niz sem zelo dobro igrala, zelo agresivno ... V drugem nizu je ona prevzela ritem igre. V tretjem nizu pa sem se skušala boriti za vsako točk ... Mislim, da je bila moja borbenost danes odločilna," je po koncu dvoboja povedala Woznackijeva, ki je leta 2011 igrala že v polfinalu OP Avstralije.

Ne spreglejte