Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
22. 11. 2017,
14.09

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Aljaž Bedene

Sreda, 22. 11. 2017, 14.09

6 let, 5 mesecev

Aljaž Bedene zdaj dokončno za Slovenijo?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Aljaž Bedene | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Kar se je že nekaj časa govorilo, se bo zdaj verjetno tudi uresničilo. S teniške zveze Slovenije so poslali vabilo na novinarsko konferenco, kjer se je med člani moške reprezentance pojavilo ime Aljaž Bedene.

Poklicali smo predstavnika za stike mediji, ki nam je povedal, da se z Aljažem še vedno pogovarjajo in da delajo vse, da bi Aljaž v prihodnji sezoni znova igral za slovensko reprezentanco. Na seznamu slovenske reprezentance so zapisani Aljaž Bedene, Tom Kočevar Dešman, Mike Urbanija in Nik Razboršek. Na seznamu pa ni dolgoletnega reprezentanta Blaža Kavčiča, prav tako ni Grege Žemlje, ki je poleti končal svojo športno pot.

Blaž Trupej | Foto: Blaž Trupej odhaja po 12 letih

Da se v teniški moški reprezentanci prihodnje leto obetajo spremembe, pove dejstvo, da bodo 31. 12 2017 prekinili sodelovanje z dolgoletnim slovenskim kapetanom Blažem Trupejem. Vse, kar so nam sporočili z zveze, je, da bo tudi v prihodnje reprezentanco vodil slovenski strokovnjak.

Ali menite, da je prav, da Aljaž Bedene znova zaigra za Slovenijo?

  • Da
    42,41 %
    123 glasov
  • Ne
    54,48 %
    158 glasov
  • Ne vem
    3,10 %
    9 glasov
Oddanih 290 glasov

Bedene je že pred meseci namignil, da bi spet igral za Slovenijo

Bedene, ki je trenutno na lestvici ATP uvrščen na 49. mesto, od leta 2015 igra za Veliko Britanijo, kot kaže, pa bo od prihodnjega leta znova igral pod slovensko zastavo. Aljaž je maja letos namignil, da bi rad znova igral za slovensko reprezentanco.

Aljaž Bedene | Foto: Reuters Foto: Reuters

Kot je znano, mu je mednarodna teniška zveza že dvakrat zavrnila prošnjo, da bi lahko igral v Davisovem pokalu za Veliko Britanijo, ker je pred tem že igral za Slovenijo. Eden izmed glavnih razlogov za vrnitev v slovensko reprezentanco naj bi bile olimpijske igre v Tokiu. Pogoj za nastop na olimpijskih igrah je, da mora biti igralec na voljo za igranje v Davisovem pokalu oziroma mora vsaj trikrat igrati v Davisovem pokalu.

"To so sanje vsakega športnika," je pred meseci za BBC povedal Bedene dodal: "Bom videl, kaj se da storiti. Ta trenutek še zastopam Veliko Britanijo, vendar si želim nastopiti na olimpijskih igrah."

Ne spreglejte