Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 12. 2008,
10.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 6. 12. 2008, 10.40

8 let

Matjaž Rozman: Uvrstiti se v Evropo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V 19. krogu PrveLige Telekom Slovenije, ko so si "kockarji" in "igralničarji" razdelili točko, si je naziv najboljšega nogometaša prislužil vratar ljubljanskega Interblocka, Matjaž Rozman.

Iz slovenskega Las Vegasa, kjer ste se pomerili s štirikratnimi državnimi prvaki, ste se v slovensko prestolnico vrnili s točko. Zadovoljni ali ne? Mislim, da je točka povsem realna, čeprav smo na koncu imeli dve do tri lepe priložnosti in bi lahko iz Gorice odnesli vse tri točke.

Kdo je bil v vrstah "vrtnic" največji strah in trepet za vaša vrata? Katerega novogoriškega napadalca ste se torej najbolj "bali"? Mislim, da je Hit Gorica najmočnejša prav v napadu, tako da so vsi trije napadalci, kot so Etien Velikonja, Milan Osterc in Nebojša Kovačevič, odlični. Sicer pa se nisem na nobenega posebej pripravljal, skoncentriran sem bil zgolj na igro.

V devetnajstih srečanjih ste slast zmage okusili šestkrat, prav tolikokrat ste si s tekmeci razdelili točko, kar sedemkrat pa ste ostali praznih rok. Z omenjenim, sicer povprečnim izkupičkom, se nahajate na sedmem mestu. Bržkone se ni ravno razpletlo po vaših notah … Vsekakor ne moremo biti zadovoljni s sedmim mestom na lestvici. Je pa res, da je liga izenačena in med ekipami ni prav velikih točkovnih razlik. Tako da se lahko z nizom zmag kaj hitro priključimo vrhu.

Potem ko ste v prvi četrtini prvenstva nanizali zgolj eno zmago - pred vami je v 7. krogu padla lendavska Nafta -, ste v drugi četrtini prvenstva nanizali pet zaporednih zmag. Razlog za dvig rezultatske krivulje je bil v … Ne bi vedel … Nedvomno pa je bilo lepo, ko smo bili v zmagovitem nizu, čeprav smo včasih igrali tudi slabo in zmagali. Ne preostane nam drugega kot zmagovati in potem bo tudi lažje igrati.

Pred sezono so Interblock mnogi videli v vlogi glavnega favorita za osvojitev naslova državnih prvakov. A pričakovanj, takšnih in drugačnih, kljub "zvezdniški" zasedbi niste upravičili. Zakaj? Res je, da smo trenutno sedmi, vendar je za nami šele polovica prvenstva. V spomladanskem delu lahko vse to popravimo in posledično smo lahko potem še v igri za osvojitev naslova.

V jesenskem delu sezone ste se pri aktualnih pokalnih in superpokalnih prvakih ob Dariu Zahori, ki kraljuje na klubskem prestolu liste strelcev, izkazali zgolj še vi. Čemu pripisujete ta razlog? Ne bi ravno dejal, da sva zgolj midva blestela. Potrebno je namreč gledati celotno ekipo. Je pa res, da je Dario Zahora v odlični strelski formi in je zabil veliko golov.

Z ekipo ste se uvrstili tudi v polfinale pokalnega tekmovanja, kjer bo nedvomno vaš cilj ubraniti naslov pokalnih prvakov. Polfinalno vstopnico so si priborili še Luka Koper, Hit Gorica in Maribor. S katerim od omenjene trojice bi najraje zaigrali v polfinalu? Glede tega nimam nobene posebne želje. Edino, kar si želim, je, da bi v finalu vnovič zaigrali z Mariborom. (smeh)

Kakšni so cilji ljubljanske ekipe v tej sezoni? Cilj je nedvomno priti v Evropo. Možnosti imamo na dveh straneh, in sicer tako v prvenstvu kot v pokalu.

V tej sezoni ste trenirali pod okriljem Dragana Skočića, Alberta Bigona, sedaj pa vam dirigira Igor Benedejčič. O katerem trenerju imate najlepše besede? Vsak ima svoj način dela, je pa res, da bom imel Dragana Skočića vedno v lepem spominu, saj mi je on prvi ponudil priložnost zaigrati v prvi ligi. Alberta Bigona sicer niti nisem mogel dobro spoznati, saj je bil z nami premalo časa. Kar se tiče Igorja Benedejčiča, pa lahko rečem, da je zelo ambiciozen trener, ki ima veliko posluha za mlade igralce in pri njem odlično treniramo.

Bili ste član mlade slovenske reprezentance do 21 let. Morda želja po vpoklicu v člansko reprezentanco že sedaj trka na vaša vrata? Vsak si nekoč želi, da bi zaigral za člansko reprezentanco in takšna je tudi moja želja. A konkurenca je zelo močna. Recimo Samir Handanovič, ki je odličen vratar.

Kateri nogometaš na slovenski nogometni sceni v vaših očeh premore največjo kakovost? Omenil bi Daria Zahoro.

Slovenska liga je v tej sezoni sila izenačena. Katera ekipa vas je doslej najbolj presenetila in katera najbolj razočarala? Mislim, da je Nafta nekako najbolj presenetila, razočarali pa smo nedvomno mi. Glavni razlog pa bi pripisal slabemu začetku sezone ter menjavi trenerjev. Potrebovali smo torej nekaj časa, da smo se ujeli in tako smo potem prišli tudi v že omenjeni niz zmag.

In kdo je glavni adut za osvojitev naslova državnih in pokalnih prvakov? Težko je napovedati glavnega aduta, posebej v tako izenačeni ligi, ko dejansko lahko vsak premaga vsakega. Res pa je, da zaenkrat najbolje kaže Mariboru in MIK CM Celju, vendar, kot sem že dejal, za nami je šele polovica prvenstva.

V katerem slovenskem klubu bi še zaigrali? Zaenkrat še o tem niti nisem razmišljal. Trenutno se nahajam v Interblocku, kjer se odlično počutim.

Kateri mladi igralci so največja prihodnost edinega ljubljanskega prvoligaša? Obstaja veliko perspektivnih igralcev, kot so Luka Majcen, Nejc Skubic, Antonio Mlinar Delamea in Dejan Gerič. Slednjemu po operaciji želim čim hitrejše okrevanje in čim hitrejšo vrnitev na igrišče.

In s katerim se največ družite zunaj nogometnih igrišč? Kar veliko igralcev ima svoje družine, tako da se kaj veliko ne družimo.

Kaj najraje počnete v prostem času? Najraje igram playstation, tako da ga vedno, ko pridem domov, igram z bratom. Zaenkrat še nima nobenih možnosti, da me premaga. (smeh)

Na slovenskih igriščih je kar nekaj obetavnih vratarjev. Koga bi izpostavili vi? Res je, da je kar nekaj dobrih vratarjev, sicer pa ne bi nobenega posebej izpostavljal.

V nedeljo vas čaka še zadnje jesensko dejanje na prvoligaških zelenicah, ko boste gostovali pri ajdovskem Primorju. Pričakovanja so … V Ajdovščini je bilo vedno težko igrati in Primorje je vedno neugoden nasprotnik. Upam, da nam ne bo nagajalo vreme in bomo sezono zaključili z zmago.

Zatem sledi zasluženi počitek. Kako si boste napolnili baterije v zimskem premoru? Ne bomo še imeli takoj počitka, saj bomo še teden ali dva trenirali. Šele zatem bomo odšli na odmor.

Veliko nogometašev se v tem, sicer nekoliko daljšem premoru, odloči za obisk toplih krajev. Morda tudi vi? Ne, jaz bom šel domov v Gerečjo vas in prosti čas preživel z družino, ki me skozi vso sezono vedno spremlja in mi pomaga. Predvsem oče je tisti, ki mi zna najbolje svetovati, če seveda pride do kakšnih problemov.

Ne spreglejte