Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 6. 2011,
13.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tone Tiselj Boris Denič

Petek, 10. 6. 2011, 13.15

8 let

Združeni reprezentanci pod isto streho

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zmaga nad Ukrajino ter uvrstitev na EP in presenečenje Francozinj. To sta želji moške in ženske rokometne reprezentance v nedeljo v dvorani Stožice, kjer se obeta rokometni praznik.

Na Rokometni zvezi Slovenije so sporočili, da je zaenkrat prodanih okoli 5000 vstopnic, zato ne gre dvomiti, da bo v nedeljo dvorana lepo zapolnjena. Kar se seveda spodobi za tovrsten praznik, ženska in moška izbrana vrsta pa si zaslužita podporo.

Enakovreden boj s Francijo

Najprej se bo ob 14. uri na povratnem obračunu v boju za svetovno prvenstvo v Braziliji borila ženska izbrana vrsta pod vodstvom Toneta Tislja. Na prvi tekmi v Pauju se je dobro upirala prvih 30 minut, potem pa popustila. Ob koncu je klonila z veliko razliko devetih zadetkov (19:28), zato si sedaj želi še bolj enakopravnega boja. "Ponosen sem na dekleta, na njihovo srce in borbenost. Upam, da bodo tako nadaljevale v prihodnje," pravi selektor ženske izbrane vrste Tone Tiselj, ki komaj čaka rokometni praznik v Stožicah: "Vsi se veselimo nedeljske tekme in priložnosti, da se v novem hramu slovenskega športa upremo tako veliki reprezentanci kot je Francija."

Treba je poudariti, da gre za svetovne podprvakinje ter pete z zadnjega evropskega prvenstva v Skandinaviji. Seveda je želja prevoj na letošnje SP, a je bolj nerealna ob tako velikem zaostanku in razliki v kakovosti.

Moški si sami krojijo usodo

Povsem realno pa je pričakovati drug obraz slovenske moške reprezentance, ki ji je nepričakovano spodrsnilo v petem krogu kvalifikacija za EP v Srbiji. Portugalska je bila prehud zalogaj, čeprav se je zdelo, da Slovenci igrajo le na kakšnih 40 odstotkov. Pravih razlogov za poraz ni, kot to, da igralci niso uresničevali dogovor. V nedeljo ob 16.30 pa si Slovenija sama kroji usodo. Z zmago nad Ukrajino (zadovoljuje tudi točka) bi navdušili dodobra napolnjene Stožice ter se uvrstili na EP. Zanesljivo bi bilo sramotno izgubiti, pa tudi remizirati z Ukrajinci. "Proti Portugalski smo na trenutke igrali res dobro, potem pa so se dogajale črne luknje. Vem, da lahko pokažemo veliko več. Tako kot tudi v napadu," razmišlja levo krilo Jure Dobelšek, ki priznava da v Espinhu marsičesa niso izvajali na igrišču. "Prepričan sem, da če bi še nekajkrat zapored igrali s Portugalsko, bi jo vsakič premagali. V sredo pa nikakor ni šlo."

Pred vrati je Ukrajina. Cilj je jasen: "Tako v kadru kot v igri bodo zamenjave. Spremenjena bo obramba, drugače bo v napadu. Kdo bo med 16 igralci v nedeljo, še ne vem," pa je na novinarski konferenci razlagal selektor moških Boris Denič.

Slovenski reprezentanci združeni pod eno streho, za en cilj. Bodo združeni tudi slovenski navijači?

Ne spreglejte