Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 11. 2009,
20.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 11. 11. 2009, 20.47

8 let

Velenjčani brez možnosti v Karlsruheju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Rokometaši velenjskega Gorenja so v 5. krogu evropske lige prvakov (skupina B) v gosteh izgubili z nemško ekipo Rhein-Neckar Löwen s 30:33 (15:17).

Slovenski rokometni prvaki so v ligi prvakov doživeli že četrti poraz, po poljskemu Kielcu, francoskemu Chamberyju in madžarskemu Veszpremu so jih ugnali še nemški milijonarji iz Mannheima.

Velenjski rokometaši so se v prvem polčasu več kot dostojno upirali absolutnemu favoritu in enemu od pretendentov za končno zmagoslavje v najbolj imenitnem evropskem klubskem tekmovanju. S solidno obrambo in učinkovitim napadom - predvsem nevarna je bila desna velenjska stran, saj sta Ivan Čupić in Aljoša Štefanič dosegla devet od skupno 15 velenjskih golov - so bili v prvi polovici dvoboja povsem konkurenčni najbogatejši ekipi na svetu.

Tekmo odprli slabo

Slovenski prvaki so sicer slabo odprli tekmo, že po pičlih desetih minutah so si priigrali tri gole zaostanka, vratarja Ivana Gajića pa je iz bliskovitih nasprotnih napadov praviloma premagoval Patrick Groetzki. A Velenjčani so v nadaljevanju vendarle ujeli pravi ritem, v 17. minuti so znižali na 8:9, kar je domačega stratega Ola Lindgrena prisililo, da je zahteval minuto odmora, a njegovi napotki niso obrodili sadov. Velenjčani so z golom Marka Bezjaka v 19. minuti izenačili na 10:10, le dve minuti kasneje pa z zadetkom istega igralca povedli z 12:11.

"Bogati" Nemci so kar malce obnemeli, a njihova zadrega je bila kratkotrajna. Tik pred koncem polčasa so si vnovič priigrali dva gola prednosti, po izključitvi dveh velenjskih rokometašev pa se je na semaforju dvorane v Karlsruheju v 29. minuti vnovič svetil zaostanek treh golov (14:17). V končnici prvega je bil za Velenjčane nerešljiva uganka krožni napadalec Andrej Klimovets, res pa je, da so si Nemci tri gole prednosti priigrali z dvema igralcema več na igrišču.

Možnosti za presenečenje zapravili v prvih desetih minutah nadaljevanja

Izbranci trenerja velenjske ekipe Ivice Obrvana so vse možnosti za morebitno presenečenje zapravili v prvih desetih minutah nadaljevanja, "uničila" pa jih je domača islandska navaza Olafur Stefansson-Gudjon Valur Sigurdsson. Najprej je slovensko rokometno ekipo z dvema zaporednima goloma načel izkušeni Stefansson, ki je pred začetkom sezone prišel iz španskega Ciudad Real, nato pa se je na parketu razmahnil še njegov rojak Sigurdsson, ki je v prvih enajstih minutah nadaljevanja dosegel kar šest golov.

Njuna učinkovita igra - pri tem jim je asistiral tudi nekdanji Celjan in beloruski reprezentant Sergej Harbok - je povsem ohromila igralce iz Šaleške doline, ki so si v 41. minuti priigrali zaostanek šestih golov (19:25), najvišji primanjkljaj na tekmi pa je znašal v 50. minuti, ko je bilo 31:22 v korist domačega moštva. V sami končnici so se Velenjčani z delnim izidom 5:0 močno približali Nemcem, a njihove zmage niso mogli ogroziti.

Ne spreglejte