Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 1. 2010,
21.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 20. 1. 2010, 21.31

8 let

U. Zorman: Žal mi je za točko, vesel sem napredovanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenci so bili v desetem medsebojnem obračunu z Nemci blizu prve zmage na velikih tekmovanjih, a so se na koncu morali sprijazniti z neodločenim izidom (34:34).

Renato Vugrinec, slovenski reprezentant: "Današnja tekma je bila povsem nekaj drugega kot s Švedsko. Začeli in nadaljevali smo drugače, žal nismo zdržali do konca. Nemci so izvrstna ekipa, a mi smo pokazali dobro igro, imeli vse v svojih rokah, nato pa ni bilo prave sreče. Odboji od gola v nemške roke, čudno piskanje sodnikov in še kaj. Vse to nam je odpihnilo zmago."

Uroš Zorman, slovenski reprezentant: "Razočaran sem, ker smo izgubili točko, ki smo jo že imeli v svojih rokah, seveda pa vesel napredovanja v drugi krog. Nočem govoriti o slabih straneh, saj mislim, da smo danes prikazali izvrstno predstavo do tik pred koncem tekme. Od skoraj nobene vrhunske ekipe pa ne morete pričakovati, da zdrži vseh 60 minut na tako visokem nivoju. Mogoče bi z malo več sreče v zadnjih minutah lahko končno premagali Nemce. A točki ne smemo gledati v zobe, saj bi lahko izgubili obe. Mnogi so nas že pred prvenstvom odpisali, danes pa smo pokazali, da smo iz pravega testa. Mogoče se v drugem krogu ta tekma, ob malo sreče, sploh ne bo poznala."

David Špiler, slovenski reprezentant: "Čestitati moram Nemcem, saj so se v drugem polčasu vrnili. Sami smo prvih 30 minut pokazali, kaj zmoremo. Z lahkoto smo ustavljali strele Nemcev, jih silil k napakam, se borili, tresli mrežo. Škoda, da nismo zdržali do konca. Če bi me pred tekmo vprašali, če bi bil zadovoljen s točko, bi takoj podpisal, a danes nisem. Lahko bi imeli dve."

Heiner Brand, nemški selektor: "Vesel sem, da se je tako izteklo, saj nismo pričakovali niti točke po slabem prvem polčasu. V drugem polčasu smo pokazali drugačen obraz, moji ekipi moram dati same komplimente, saj so naredili pravi mali čudež."

Zvonimir Serdarušić, slovenski selektor: "Vesel in presenečen sem nad igro mojih fantov v prvih 30 minutah. Priznam, da še sam nisem vedel, kaj vse zmore ekipa in kako dobro se lahko odziva v določenih trenutkih. Žal mi je, da nismo zdržali do konca, ne vem, kaj se je zgodilo, a izgledalo je, da smo kar naenkrat pozabili, kako smo se dogovoril igrati."

Ne spreglejte