Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 5. 2008,
15.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 12. 5. 2008, 15.52

8 let

Tanka linija med zmagovalci in poraženci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vselej se športniki delijo na zmagovalce in poražence. Legendarni švedski rokometaš Stefan Lövgren je le redko zašel med slednje, ko pa je že, je dostojno priznal poraz. Tako je bilo tudi v Kielu.

Mož z najdaljšim stažem med "zebrami" (v Kielu je od leta 1999) ter njihov kapetan Stefan Lövgren po porazu in slovesu od evropskega naslova ni mogel skriti razočaranja. Nemo je opazoval veselje nasprotnikov in tolažil sebe ter soigralce. "Popolnoma so uničili našo taktično igro. Bili smo brez moči, na koncu pa se nam je ob nervozi še zatresla roka. Med zmagovalci in poraženci je tanka linija," je ob porazu za Sportal dejal Lövgren ter priznal, da je bil Ciudad Real v Kielu precej bolj zbran kot na prvi tekmi, kar pa za njega in soigralce ravno ne velja. Dva zadetka prednosti (29:27) iz Španije sta se izkazala za nična, Kiel pa je po več kot 800 dneh ter 14 tekmah v ligi prvakov klonil na domačem terenu.

Uganka, kaj se je dogajalo s Kielom

Izkušeni, 37-letni Šved, je že pred povratno tekmo opozarjal na past dveh zadetkov. Preteklo sezono se je prvič povzpel na evropski prestol potem ko je s Kielom v Flensburgu remiziral, doma pa pripravil še eno vrhunsko predstavo ter v svojo vitrino pospravil tako želeno evropsko lovoriko. Tokrat se zdi, da je Kiel izgubil tudi v psihološkem smislu. "Ne vem, kaj se je zgodilo z nami. Morda je bil pomemben dejavnik tudi psihološki moment. Jasno pa je, da smo se soočili z izjemno ekipo, ki je odigrala na visokem nivoju. Ker so boljši, so postali prvaki," preprosto vzroke vidi Šved, ki pravi, da bodo naslednje leto znova poskušali.

Prvi strokovni mož Kiela Zvonimir "Noka" Serdarušić je kmalu po začetku tekme tvegal ter z igrišča odpoklical izkušenega Lövgrena in na mestu organizatorja igre poslal veliko mlajšega Nikolo Karabatića. Kot se za štirikratnega evropskega in enkratnega svetovnega prvaka z reprezentanco Švedske spodobi temu ni ugovarjal, saj je trener tisti, ki odloča: "Seveda si želim igrati vseskozi, a na Ciudadovo igro nismo imeli nobenega pravega odgovora, zato je bilo logično, da trener poskuša s čem novim. Zato ni tu nobenih zamer ali nerganja, saj vsi delam v korist moštva." Razočaranje bo kmalu pozabljeno, saj ostaja odprto vprašanje še v Bundesligi …

Bo kmalu postal tudi šestkratni nemški prvak? "Upam, da se bomo hitro pobrali in da ta poraz ne bo vplival na nas v Bundesligi. Potrebujemo le še točko, da znova osvojimo nemško prvenstvo. Mislim pa, da bo motivacija zdaj še večja in upam, da se bomo prihodnji konec tedna znova veselili," pravi Lövgren, ki bo najverjetneje prihodnjo sezono, ko mu v Kielu poteče pogodba zaključil rokometno športno pot na igrišču. "Zmagati moramo tudi za naše navijače, ki vseskozi stojijo za nami."

Ne spreglejte