Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 1. 2008,
16.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 6. 1. 2008, 16.25

8 let

Švedi kaznovali napake

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska moška rokometna reprezentanca je drugo pripravljalno tekmo pred EP s Švedsko izgubila predvsem na račun izredno slabega drugega polčasa.

Drugo srečanje na pokalu Slovenije in Hrvaške se je Miro Požun odločil začeti z naslednjo postavo: Jure Dobelšek – Miladin Kozlina – Matjaž Mlakar – Uroš Zorman – Boštjan Kavaš – Vid Kavtičnik ter Gorazd Škof.

Globoka obrambna postavitev 5-1 z Dobelškom (kasneje Žvižejem) na čelu ter agresivnim pokrivanjem tudi ostalih je bila pravšnja osvežitev za včerajšnjo obrambo 6-0. Suvereno in inovativno je igro organiziral Zorman, ki se je trudil podajati Kozlini in Mlakarju. Oba sta dve priložnosti zapravila, nekaj malega pa izkoristila.

Hitra rotacija žoge

Žoga je tekla hitro od igralca do igralca, zato tudi lepi zadetki. A žal je bilo švedsko vračanje v obrambo prav tako hitro, kar je tudi rumeno-modrim prinašalo ugoden rezultat. Domala vseh 30 minut prvega dela so bili rezultatsko izenačeni. Švedi so po nekaj napak Slovencev trikrat zapored zadeli ter prvič prevzeli vodstvo v 14. minuti. A naši fantje se niso predali, zelo spodbudno je tudi to, da so ob igralcu manj na igrišču v 17. minuti tudi oni zadeli trikrat zapored, obrnili rezultat in znova prevzeli pobudo.

Požun je na igrišče v prvem delu poslal tudi Davida Špilerja, ki je imel nekoliko več težav pri vihtenju dirigentske palice kot Zorman, a vseeno navdušil z nekaj potezami. Nekoliko je poživil šestmetrsko črto ter pripravil tudi lepo priložnost za zadetek Luke Žvižeja. Polčas so Slovenci končali z rahlo prednostjo.

Sedemminutni post

Po odmoru so predvsem Švedi močno stisnili v obrambi in našim je sprva organizacija napada povzročala težave. Uvodne minute so postregle s številnimi napakami na obeh straneh. Gostje med 32. in 40. minuto sploh niso zatresli slovenske mreže. Na drugi strani pa tudi ni bilo razpoloženega strelca, le nekaj vratnic. Ob velikem prostoru, ki so mu ga pripravili soigralci, je končno streljal Kozlina in s tremi "bombami" ukanil vratarja Dana Beutlerja. Če so v prvem delu gostitelji znali izkoristiti številčno premoč na igrišču, temu v drugem delu ni bilo tako. Ponujene priložnosti so splavale po vodi. Nenatančni streli in zaporedne tehnične napake so botrovali k preobratu. Šest zaporednih zadetkov Švedov od 51. do 56. minute so tehtnico prevesili na stran gostov, ki so tako vodili že z 33:27. Slovenski post je po sedmih minutah končal Kavtičnik z zadetkov s sedmih metrov. A poraza se ni več dalo rešiti.







Ne spreglejte