Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
20. 12. 2012,
15.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Staš Skube Celje

Četrtek, 20. 12. 2012, 15.19

8 let

Staš Skube: Vedeli smo, da je Celje psihično na dnu

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Trebanjec Staš Skube igra v odlični formi, še zdaleč ne zgolj strelski. Celjanom je povzročal obilico preglavic. V prihodnje bo bržkone navduševal v majici Gorenja.

Stašu Skubetu gre v tej sezoni rokomet izvrstno od rok. Brez konkurence je prvo ime svojega Trima, ki z domala celotno zasedbo domačih igralcev uspešno brani položaj v prvi polovici lestvice. Kar zadeva strelce, mlajši Skube zaostaja samo za svojim nekdanji soigralcem Jernejem Papežem. Bržkone pa so še bolj impresivne njegove ostale odlike, kot denimo pregled nad igro, podaje, ki privzdignejo obrvi, in odpiranje prostora za soigralce. Skratka, gre za enega najboljših igralcev 1. NLB leasing lige, ki mu selitev v večji klub domala ne more več uiti.

Na tekmi s Celjem v Golovcu je bil uganka za pivovarsko obrambo. Na koncu se je ustavil pri devetih golih in najmanj dveh podajah, primernih za špice športnih oddaj. ''Super je, če dobro igram, ampak bistveno je, da Trebnje dobiva točke. Gotovo je, da smo Celjane namučili. Šli smo se borit, sproščeno v tekmo. Vedeli smo, da so Celjani psihično na dnu po porazu v Velenju. Boljši smo bili 50 minut, zadnjih deset minut pa nas je 'zmanjkalo' kot ponavadi v dvobojih z veliko trojico slovenskega rokometa. Žal mi je za poškodovana igralca prve postave Klemena Ferlina in Marka Radlja. Ne bi se rad izgovarjal, a menim, da če bi nam pomagala še onadva, bi točki romali v Trebnje. Če hočeš parirati Celju, moraš s tako ekipo, kot je naša, igrati skoraj popolno. V vseh fazah igre smo bili 50 minut na zelo visoki ravni. Točke bomi iskali drugje'' je mlajši Skube po tekmi dejal za Sportal.

Zdi se, da je 23-letnik (vsaj) z eno nogo že v Gorenju. ''Smo zelo blizu konca (razgovorov, op. a.). Mislim, da boste izvedeli pravi čas. Sezono moram najprej zaključiti s Trimom,'' hitronogi Dolenjec ni želel prehitevati časa. Kakor ga tudi še ne mika tujina, saj bi si rad najprej še večje ime napravil v Sloveniji. Naš rokomet bo imel od njegovega igranja na slovenskih parketih tudi v prihodnje brez dvoma velik športni dobiček, saj ni niti trohnice dvoma več, da gre za rokometnega umetnika.

Ne spreglejte