Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
4. 7. 2018,
13.45

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

1

Natisni članek

Veselin Vujović

Sreda, 4. 7. 2018, 13.45

5 let, 9 mesecev

Veselin Vujović

Slovenski selektor odšel v Srbijo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

1

Veselin Vujović | Foto Mario Horvat/Sportida

Foto: Mario Horvat/Sportida

Črnogorski rokometni strateg Veselin Vujović, ki že tri leta opravlja vlogo selektorja slovenske članske izbrane vrste, bo v nadaljevanju kariere vzporedno vodil tudi srbski prvoligaški klub Železničar. Vujović se iz Kopra, kjer je nazadnje vodil slovenskega prvoligaša, seli v Niš. V srbskem rokometu bo deloval prvič po 12 letih.

Slovenski selektor Veselin Vujović, ki je izbrano vrsto popeljal na številna velika tekmovanja, največji uspeh pa dosegel lani s tretjim mestom na svetovnem prvenstvu v Franciji, je sklenil triletno pogodbo s klubom Železničar Niš. Ker je Železničar v prejšnji sezoni osvojil drugo mesto na srbskem prvenstvu, bo nastopil tudi v ligi SEHA.

Veselin Vujović slovenske reprezentance ne bo vodil na svetovnem prvenstvu leta 2019, saj je izpadla v kvalifikacijah proti Madžarski. | Foto: Mario Horvat/Sportida Veselin Vujović slovenske reprezentance ne bo vodil na svetovnem prvenstvu leta 2019, saj je izpadla v kvalifikacijah proti Madžarski. Foto: Mario Horvat/Sportida

57-letni Vujović, ki bo še naprej opravljal vlogo slovenskega selektorja, se je pred tem zahvalil ponudbi poljskega kluba Wisla Plock, beloruske ekipe Meškov Brest ter še nekaterih klubov iz Nemčije in Združenih arabskih emiratov.

V klubski karieri je vodil Metaloplastiko (Srbija), Ciudad Real (Španija), Vardar Skopje (Makedonija), Al Sadd (Katar), Al Shabab (ZAE), Zagreb (Hrvaška) in nazadnje Koper. Od leta 2015 je slovenski selektor, pred tem pa je vodil tudi izbrani vrsti ZR Jugoslavije ter Srbije in Črne gore.

Predsednik RZS Franjo Bobinac zaupa delu 57-letnega Črnogorca, legende jugoslovanskega rokometa. | Foto: Vid Ponikvar Predsednik RZS Franjo Bobinac zaupa delu 57-letnega Črnogorca, legende jugoslovanskega rokometa. Foto: Vid Ponikvar

Prejšnji mesec je s slovensko reprezentanco v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2019 ostal praznih rok proti Madžarski, veliki cilj, nastop na olimpijskih igrah v Tokiu (2020), pa bo poskušal uresničiti na naslednjem evropskem prvenstvu.

Franjo Bobinac:
Sportal Slovenija želi spremembe v rokometu, EHF bo o njih odločal na Škotskem
Veselin Vujović
Sportal Vujović ostaja selektor, Slovenija se bo vrnila še močnejša
slovenska rokometna reprezentanca
Sportal Ob koncu zadišalo po pariškem čudežu
Ne spreglejte