Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 10. 2022,
19.31

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Hrvaška evropsko prvenstvo Dragan Adžić pripravljalna tekma slovenska ženska rokometna reprezentanca

Sobota, 29. 10. 2022, 19.31

1 leto, 5 mesecev

PRIPRAVLJALNA TEKMA zA EP

Slovenke v drugo veliko boljše, Hrvaški pa zmaga z golom razlike

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
RK Krim Mercator : Vipers Kristiansand, liga prvakinj Dragan Adžić | Selekcija Dragana Adžića je izgubila tudi drugo pripravljalno tekmo s Hrvaško. | Foto Siniša Kanižaj/Sportida

Selekcija Dragana Adžića je izgubila tudi drugo pripravljalno tekmo s Hrvaško.

Foto: Siniša Kanižaj/Sportida

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je izgubila zadnjo pripravljalno tekmo pred evropskim prvenstvom, ki bo med 4. in 20. novembrom v Sloveniji, Severni Makedoniji in Črni gori. V današnji tekmi za zaprtimi vrati v Laškem so bile od Slovenk boljše Hrvatice, ki so zmagale s 23:22.

Izbranke črnogorskega strokovnjaka na slovenski klopi Dragana Adžića so na četrtkovi prvi pripravljalni tekmi v dvorani Tri lilije proti južnim sosedam izgubile s 24:27. Tudi prva medsebojna tekma je bila zaprta za javnost, v petek pa so slovenske in hrvaške rokometašice opravile še skupni trening.

Boljša igra v vseh segmentih

"Tokrat smo prikazale boljšo igro v vseh segmentih. V obrambi napredujemo iz tekme v tekmo. Premoremo agresivnost, ki je potrebna za dober rezultat. Medtem nam v napadu manjka še nekaj detajlov, kar je prineslo kakšno izgubljeno žogo preveč," je po tekmi dejala Ana Gros. "Mislim, da smo storili korak naprej. Seveda smo si želeli zmage, ni pa ta rezultat nič katastrofalnega. Do prve tekme evropskega prvenstva nas čaka še pet dni priprav in verjamem, da bomo te detajle izpilili," je še dodala s šestimi goli najboljša slovenska strelka. Po tri sta dodali Elizabeth Omoregie in Tamara Mavsar.

"Zelo sem zadovoljen s prikazanim na tej tekmi skozi vseh 60 minut. Ne gre pozabiti, da je Hrvaška tretjeuvrščena reprezentanca zadnjega evropskega prvenstva, katerega je Slovenija zaključila po prvem delu. V zadovoljstvo nam je, da smo lahko z njo trenirali in odigrali ti dve tekmi. Skozi to smo krepili naš značaj, ekipo in povezave znotraj nje," je po sobotnem obračunu dejal selektor Adžić in v isti sapi poudaril: "Korak, ki ga je naša reprezentanca uspela narediti od četrtkove tekme z istimi tekmicami, nas lahko hrabri pred tekmovanjem, ki se začenja v petek. Verjamem, da si lahko izborimo napredovanje iz skupine prvega dela in se v drugem delu znova srečamo z odlično hrvaško zasedbo."

Slovenija se bo v skupinskem delu evropskega prvenstva v celjski dvorani Zlatorog najprej pomerila z Dansko (4. november), nato sledita dvoboja s Švedsko (6. november) in Srbijo (8. november). V drugi del tekmovanja, ki bo v Ljubljani, se bodo uvrstile najboljše tri izbrane vrste, zadnjeuvrščena pa bo izpadla.

Pripravljalni tekmi pred EP 2022

Sobota, 29. oktobra (Laško, dvorana Tri lilije):
Slovenija : Hrvaška 22:23 (9:12)
Slovenija: Klemenčič 2, Novak, Gros 6, Omoregie 3, Đabjek, Stanko, A. Abina, Zelnik, Mavsar 3, Ljepoja 1, Zulič 2, Varagić 2, Lazović 1. Svetik, Gomilar Zickero 2, E. Abina, Zec, Pandžić. Vojnovič.

Četrtek, 27. septembra (Laško, dvorana Tri lilije):
Slovenija : Hrvaška 24:27 (10:17)
Slovenija: Klemenčič 2, Novak, Gros 2, Omoregie 3Žabjek, Stanko 3, A. Abina, Zelnik, Mavsar 4, Ljepoja 1, Zulič 5, Varagić 2, Lazović 2, Svetik, Gomilar Zickero, E. Abina, Zec, Pandžić.

Preberite še:

Prijateljska tekma Slovenija - Madžarska, slovenska ženska rokometna reprezentanca Dragan Adžić
Sportal Slovenke v Laškem izgubile proti Hrvaticam
Ne spreglejte