Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 12. 2007,
15.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 19. 12. 2007, 15.50

8 let

Škof: Igralci iz tujine morajo biti nosilci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ni ga rokometnega igralca, ki v zadnjih dneh vsaj malo ne bi razmišljal o dogajanju okrog selektorja moške reprezentance.

O spremembah, duhu v reprezentanci in evropskem prvenstvu na Norveškem smo se pogovarjali z reprezentančnim vratarjem Gorazdom Škofom.

Pa če bi si še tako želeli odmisliti zadnje dogajanje v slovenskem rokometu, ne gre. V prvi vrsti so se zadeve najbolj dotaknile prav igralcev. "Če govorim v množini, o tem v Krškem ta teden nismo veliko govorili, saj je bilo veliko mladih in novih igralcev. Bolj smo se med sabo o tem pogovarjali tisti z daljšim stažem. Kar mimo ne moreš iti," se temu ni mogel izogniti niti 30-letni Škof in dodal: "Spremeniti se ne da nič. Predsedstvo se je odločilo. Vsi se zavedamo, da igramo zase in za tiste, ki navijajo ter nas podpirajo."

Ohraniti sproščenost

Imena ne štejejo, pač pa kvaliteta in kolektiven duh. "V zadnjem letu smo ustvarili res enkratno vzdušje v reprezentanci, bili smo homogeni in sproščeni. Najbolj pomembno bo, da to vzdržujemo," je še povedal Škof, ki je postal nepogrešljivi člen slovenske izbrane vrste, čeprav sam pravi, da bi tudi na vratarski poziciji z lahkoto mesto prepustil komu mlajšemu. Predvsem zato, da se tudi mladi počasi uvedejo za velika tekmovanja. Za prihajajoče januarsko evropsko prvenstvo si želi, da v ekipi ne bi bilo velikih sprememb napram zadnjim kvalifikacijam za Makedonijo letos poleti. "Res je, da slovenska liga ni slaba, a nujno potrebujemo tiste naše fante, ki igrajo v tujini. Mi se moramo truditi, da njim pomagamo. Moje mnenje pa je, da morajo biti nosilci igre, tisti iz tujine. S popolno postavo lahko po mojem pridemo v drugi krog ter ohranimo kontinuiteto. Zadnje čase se vselej uvrščamo med 8. in 11. mestom."

Ob zadnji aferi, ko je vodstvo Rokometne zveze brez pojasnil o vzrokih ter na sramoten način izpeljalo zamenjavo selektorja, se poraja vprašanje, kako bodo reagirali igralci. V preteklosti je bila delitev na ljubljanski in štajerski štab prisotna, o čemer pa v zadnjih štirih letih ni bilo več moč govoriti. "Čeprav smo mlada reprezentanca, dozorevamo. Veliko se pogovarjamo, pa ne samo o rokometu. Skupaj smo tudi pri življenjskih stvareh. Znotraj reprezentance ne bomo pustili tega, da bi se ustvarili tabori. Kar nekaj nas je, ki lahko na to vplivamo, in mislim, da bomo stopili skupaj. Obljubim lahko, da delitev ne bo. Prule ne obstajajo več, če pa selektor pokliče koga od mladih iz Slovana, ta zagotovo ne bo imel razdiralne vloge."

Ne želi si eksperimentov

Novi selektor, nov strokovni štab? "Moram reči, da ima strokovni štab pomemben vpliv na kvaliteto igranja. Mora se razumeti med sabo, tako ob zmagah kot porazih. Ne sme biti podtikanj in spotikanj," je še dejal Škof, ki si podobno kot soigralci želi, da bi šlo za mlade ljudi, tako kot je bilo pod nekdanjim selektorjem Kamenico: "Upam, da bo selektor povlekel prave poteze, da bomo imeli mlajše ljudi okoli sebe, saj je potem čisto drugačna komunikacija. Da bo ravnovesje pravo. Upam, da ne bodo prisotni kakšni eksperimenti."

Ne glede na vse skupaj Slovenija potrebuje močno in enotno ekipo, saj jo čaka peklenska Norveška, kljub nizkim temperaturam. "Želim si, da ohranimo takšen sistem kot smo ga imeli. Sila pomembno je bilo, da nam je selektor znal prisluhniti. Uroš (Zorman, o.p.) je bil lokomotiva, ki je združevala. Poslušali smo eden drugega, nihče ni bil izpostavljen. Vsi smo bili enaki," je morda božične želje še navrgel Gorazd Škof.

Bržkone rokometna javnost ne bo hitro pozabila nehigienskega dogajanja, a za dobro slovenskega rokometa (zaradi česar pravi, da je sprejel nalogo tudi Miro Požun), obračamo nov list. Kot pravi stari rek: Vse se plača, vse se vrača. slej ali prej.

Ne spreglejte