Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 12. 2007,
21.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 16. 12. 2007, 21.20

8 let

Še en debakel za skorajšnje slovo od LP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kdo bo komu spisal obsodbo, se je te dni pletlo v glavah ljubiteljev slovenskega rokometa. Žal so si rokometašice Krima Mercatorja na tekmi 4. kroga lige prvakinj same okoli vratu zategnile vrv.

Po sobotnem treningu v Nürnbergu se je Bojan Čotar na tribuni odločil pustiti Barbaro Varlec ter Dijano Golubić. Odločilno tekmo za nadaljevanje evropske sezone pa je ekipa Krima začela v postavi Jacenko-Frešer-Lekić-Argenti-Kindl-Hrnjič in Stefanišin.

Slovenska sedmerka je začela obetavno, saj je ob odličnih obrambah Stefanišinove ter dobrem ustavljanju nasprotnic z obrambno postavitvijo 6-0 v sedmi minuti povedla za tri zadetke (5:2). Presenetila je Madžarka Kindlova, ki je izkoristila lepe podaje Andree Lekić ter dvakrat silovito zadela (nato je sicer popustila), v obrambi pa na črti močno držala Majo Sommerland, ki je svoj prvi strel vknjižila šele v 21. minuti. Kriza izbrank Bojana Čotarja se je začela ob izključitvi Anje Frešer v osmi minuti, ko so Nemke znale izkoristiti priložnost ter do 12. minute z delnim izidom 4:0 obrnile rezultat v svojo prid ter prvič po vodstvu z 1:0 znova povedle (6:5).

Od 21. minute brez zadetka iz igre

Odtlej se dvakratne evropske prvakinje niso pobrale. Čotar je veliko menjal, namesto nezbrane Argentijeve je v igro poslal Uršo Oven, spočil je Frešerjevo ter namesto nje dal priložnost Marini Vergeljuk. Zadnjih deset minut je odigral z zanimivo postavo Hrnjič-veregljuk-Zrnec-Frešer-Irman-Oven. A ni in ni steklo. Od 21. minute do konca prvega dela Slovenke sploh niso zadele iz igre, pač pa dale le dva zadetka s s sedmih metrov po zaslugi Nataše Derepasko.

Sicer so dobro ustavljale Anio Rösler in Kerslin Wöhlblod, a kaj ko so naredile preveč tehničnih napak: prvo b 9. minuti nato pa so se kar vrstile tako da se jih je na koncu nakopičilo osem. K sreči je nekaj strelov gostiteljic tekme lige prvakinj ubranila Tatjana Alizar, zato razlika v prid Nürnberga ob polčasu ni bila zastrašujoča, a vseeno zaskrbljujoča.

"Jaca" reševala barko, Jana potapljala

Kako močno so si še ene senzacije po tisti v Hali Tivoli želele rokometašice Nürnberga, kaže tudi to, da so aktivirale navijače nogometnega kluba iz Nürnberga, ki so se prišli "zoperstaviti" 120 slovenskim glasilkam. Če je Čotar v prvem delu dal priložnost mladim igralkam, je v drugem delu na parket sprva poslal starejše, izkušene. Tudi Tanjo Oder in Natašo Derepasko. Kot se je izkazalo je želel predvsem poživit krila, ki so v prvem delu dala le štiri gole.

V začetnih minutah nadaljevanja pa je Krim reševala prav Olena Jacenko na desni strani. Z njenimi zadetki so "tigrice" ostale v igri. A niso znale speljati vode na svoj mlin. Na primer tako Derepaskova kot Lekićeva sta zgrešili najstrožji kazni, ko je bila prilika, da preidejo v vodstvo. Po svoje bi lahko rekli, da je Krimovo usodo krojila tudi vratarka Jana Krause, saj je ustavljala strele v ključnih trenutkih. Za njen hrbet spraviti žogo za Slovenke ni bila lahka naloga. Pa tudi nekaj smole z vratnicami ob strelih Odrove, Vergeljukove in še nekaterih je, botrovalo k lovljenju mačke z mišjo.

Na pomoč!

Tudi igralke Nürnberga so imele težave z realizacijo, saj Tatjana Alizar ni pustila, da bi njihovi streli pogosto tresli Krimovo mrežo. Ključni trenutek se je zgodil v 54. minuti po dveh obrambah Krausejeve, ko so z delnim izidom 3:0 prišle do prednosti +3 (24:21). Po zadetkih Odrove iz prvega protinapada na tekmi ter Jacenkove v prazen gol Nürnberga je upanje še ostalo, a Lekićeva je v naslednji akciji zgrešila. Vsega je bilo konec. Krim je moral še drugič v sezoni priznati premoč nepoznanemu klubu iz Bavarske. Tretji poraz zapored. Katastrofa za Krim ter njegov ugled, pa tudi slovenski ženski rokomet.

Ne spreglejte