Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 1. 2012,
18.00

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska rokometna reprezentanca

Ponedeljek, 9. 1. 2012, 18.00

7 let, 12 mesecev

Rezerv je največ v napadu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Čeprav ima le 57 nastopov za rokometno izbrano vrsto Slovenije, Jure Dobelšek sodi med tiste izkušenejše v reprezentanci. Velenjčan trdi, da ima ekipa še precej rezerv za EP 2012 v Srbiji.

Levo krilo slovenske reprezentance, ki igra pomembno vlogo tudi v globoki obrambni postavitvi, razmišlja o turnirju na Danskem, kjer je Slovenija izgubila z Islandijo in Poljsko ter remiziral z Dansko, takole: "Videli smo, kje smo v tem trenutku. S turnirjem smo lahko dokaj zadovoljni, čeravno smo videli tudi slabosti. Pokazalo pa se je, da smo na pravi poti. Na turnirju smo igrali proti samim vrhunskim reprezentancam, borili smo se in proti Srbiji lahko gremo optimistično."

Mnogi prvič na takšnih velikih tekmah

Nihanja v igri so botrovala k preobratom, potem ko je slovenska reprezentanca na dveh tekmah držala v rokah pozitiven rezultat. "Porazi so del vsakdana. V rokometu pa vemo, da šest golov ni tako težko nadoknaditi. Normalno pa je tudi, da celotne tekme ne moreš držati istega ritma," pojasni svoj pogled 27-letni Dobelšek, ki v turnirju na Danskem ne vidi nič tragičnega. "Treba je vedeti, da je kar nekaj fantov sploh prvič igralo proti tako močnim nasprotnikom, kjer so se lahko veliko naučili." Na evropskem prvenstvu v Srbiji, ki se začne 15. januarja, pa za tovrstne "črne luknje" (proti Poljakom denimo v drugem polčasu niso zatresli mreže prvih osem minut) ne bo prostora.

Po današnjem regeneracijskem treningu in torkovem prostem dnevu bodo imeli še štiri dni časa, da napake vsaj nekoliko popravijo. "Rezerve nedvomno imamo v napadu. Moramo zmanjšati število tehničnih napak, popraviti realizacijo in okrepiti vračanje v obrambo."

Po prikazanem sodeč ter stanju pripravljenosti slovenske reprezentance pa: "Ja, realno je pričakovati drugi krog, ne glede na to, da je skupina težka. Ob pomoči kančka sreče …" optimistično zre proti Srbiji. V slovenskem taboru se napetost pričakovano stopnjuje: "A to je tista pozitivna napetost. Vsi že komaj čakam odhod in začetek evropskega prvenstva," pogovor za Sportal po naporni poti z Danske in popoldanskem spancu zaključi levo krilo slovenske ekipe, ki si na tem mestu minutažo deli z Luko Žvižejem.

Ne spreglejte