Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 3. 2013,
10.30

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator

Nedelja, 10. 3. 2013, 10.30

7 let, 11 mesecev

Ob takšni formi Penezićeve se ni bati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ena izmed bolj zaslužnih za zmagovalen pohod Krima v glavnem delu lige prvakinj je Andrea Penezić. Hrvatica je v štirih tekmah zabila 33 golov. Še najmanj, pet, proti drevišnjemu nasprotniku.

"Tigrice" drevi, ob 19.30, čaka predzadnja postaja pred tako želenim in v zadnjem času opevanim polfinalom. In zagotovijo si ga lahko ravno nocoj. Le Zvezdo morajo premagati. Zvezdo, ki nima možnosti za uvrstitev med najboljše štiri. Zvezdo, ki v štirih tekmah ni zbrala še nobene točke in Zvezdo, ki so jo Ljubljančanke pred dobrim mesecem na njihovem terenu že zmlele. "V Ljubljano res prihajajo brez točk, kar pa ne pomeni, da bodo izobesile belo zastavo. Odigrale bodo sproščeno, brez pritiska, zato moramo biti zelo dobro pripravljene," je pred tekmo previdna Penezićeva, trenutno druga strelka glavnega dela lige prvakinj.

Tisljeve varovanke so z Rusinjami, kot že rečeno, igrale v prvem krogu in jih suvereno (29:24) premagale. Kljub zmagi pa takratna predstava ni bila v sklopu vseh Krimovih zmožnosti. "Tista tekma ni bila naša najboljša. Sposobne smo mnogo boljše igre. Tako v napadu kot v obrambi še imamo rezerve," pravi Penezićeva, gonilna silna hrvaške reprezentance in ena najboljših rokometašic na položaju leve zunanje.

Poleg Zvezde in Krima sta v skupini 2 še Ferencvaros in Valcea. Ekipi sta se srečali včeraj, nujno zmago pa je dosegla Valcea, ki si bo polfinalno usodo zdaj krojila sama. Kot prve v skupini pa si lahko že drevi, krog pred koncem, napredovanje zagotovijo ravno "tigrice." "O tem še ne razmišljam. trenutno je v središču tekma z Zvezdo in novi dve točki. Potem nas čaka še težko gostovanje v Valcei, šele nato pa bo prišel čas za morebiten polfinale. Nasprotnik? Mi je čisto vseeno," se napovedovanju izogne 27-letnica in pohvali vzdušje ekipi. "Enkratno je. Tako na terenu kot izven njega."

Ne spreglejte