Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sreda,
21. 1. 2015,
19.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 21. 1. 2015, 19.18

8 let

Nekdanja reprezentantka Mijatovičeva: Rezultat je bil najboljša stran tekme

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nekdanja slovenska reprezentantka Branka Mijatovič je bila po tekmi najbolj zadovoljna z rezultatom, opozorila pa je na obrambo Brazilcev, ki so Slovence zmedli, a rezerv je še ogromno, pravi.

Tekma med Slovenci in Brazilci je bila dolgo časa zelo izenačena. Slovenci so slabše začeli, nato v prvem polčasu tudi nekoliko višje povedli, a so jih rokometaši iz dežele sambe hitro ujeli in v drugem polčasu dolgo časa grozili četi Borisa Deniča, ki pa je v zaključku tekme prišla do zmage s 35:32.

"Rezultat je bil najboljša stran tekme. Po prikazanem ne more biti nihče zadovoljen, vendar se zmagi na gleda v zobe. Morda so mislili, da bodo brazilsko specifično obrambo s svojim individualnim znanjem hitreje zlomili, vendar so Brazilci pokazali, da imajo to obrambo zelo dobro uigrano in odigrati 60 minut takšne obrambe tako agresivno ni mačji kašelj. V moškem rokometu sploh ne vem, ali je kakšno moštvo, ki bo vso tekmo igralo takšno obrambo," je po dolgem boju z Brazilci in zmagi dejala nekdanja pomočnica Toneta Tislja pri Krimu in nekdanja slovenska reprezentantka Branka Mijatovič.

Brazilcem so dovoljevali preveč

Brazilci so na tem prvenstvu premagali le Beloruse, vseeno pa so z obrambo preglavice povzročali tudi Špancem.

"Vsekakor so bili seznanjeni z obrambo Brazilije, tudi podatek, da so Brazilci premagali Beloruse, je moral vzbuditi preplah. Mogoče so na igrišče prišli z nekaj katarskega priokusa in se nikakor niso mogli izviti iz brazilskega objema. Slovenski rokometaši se nikakor niso mogli odlepiti, bili so preveč statični, storili so tudi veliko napak. Šele na koncu so z več vtekanji in gibanjem igralcev brez žoge naredili zmedo in odprli obrambo in dosegli nekaj pomembnih zadetkov. Na koncu je bistvo, da so osvojili dve točki," je dejala in dodala, da je glavni cilj s tekme proti gostiteljici prihodnjih poletnih olimpijskih iger vseeno dosežen.

Ne le obramba Brazilcev, Slovenci so grešili tudi v obrambi. V prvem polčasu so prejeli kar 18 zadetkov, toliko golov je Slovencem na tem prvenstvu v prvih 30 minutah nasul le še Katar, v drugem pa so Brazilce ustavili na 14 zadetkih, vseeno pa je 32 dobljenih zadetkov veliko.

"Slovenija je Braziliji sama dovoljevala, da je igrala tako, kot je. Napake so bile tudi v obrambi. Ni bilo prave čvrstosti, bili so preveč mehki. Njihov krožni igralec je dobil kar nekaj žog. Prav veliko obramba vratarjema ni pomagala, vendar sta pokazala, koliko lahko vratarji rešujejo ekipe," je Mijatovićeva opozorila še na slovenska čuvaja mreže Gorazda Škofa, ki je dobro branil večino tekme, in Primoža Prošta, ki je zaustavil nekaj pomembnih žog ob koncu tekme.

"Manjkajo nam streli od daleč"

Slovenski reprezentanci se je v Katarju pridružil še Klemen Cehte, ki je v domovini odpravljal posledice poškodbe mišice, zdaj pa je dobil zeleno luč ter bo zapolnil mesto levega zunanjega, ki bo slovenski igri dal, če bo ponovil igre iz letošnje sezone pri francoskem Aixu, novo širino, predvsem pa dodal strele z razdalje, ki ob odsotnosti visokih Boruta Mačkovška in Nenada Bilbije, primanjkujejo.

"Vrnitev Cehteta bo zelo dobrodošla, saj je klasičen levi zunanji, ki ga Slovenija nima in ga nadomešča s srednjimi zunanjimi igralci. Manjkajo nam streli od daleč, ne nazadnje so Katarci pokazali, kako je pomemben je ta element igre. Upam le, da Cehtetu poškodba ni vzela preveč moči," tudi Mijatovićeva v Cehtetu vidi veliko priložnost.

Osmina finala je zdaj obkljukana, Mijatovićeva pa opozarja, da je rezerv še ogromno, a se ne "smemo ozirati na preostala moštva".

Ne spreglejte