Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 12. 2007,
13.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 12. 2007, 13.45

8 let

Natek in Žvižej začela z zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V Franciji je krstni nastop v državnem prvenstvu doživel Jure Natek, Boštjan Hribar v nemški rokometni Bundesligi nadaljuje z vrhunskimi predstavami, začeli so tudi v Španiji.

Chambery Jureta Natka je dobil uvodno tekmo francoske prve državne lige. Le za zadetek (29:28) je bil boljši od Creteila, slovenski reprezentant pa se je ob svojem debiju v šampionatu Francije dvakrat vpisal med strelce.

Začelo se je tudi madžarsko državno prvenstvo. Pick Szeged Luke Žvižeja je gostoval pri Százhalombattu ter s svojim novim klubom dosegel prvo zmago v tej sezoni z 31:25. Celjan je dvakrat zatresel mrežo nasprotnikov.

Medtem ko se je večina prvenstev šele začela, so v nemški Bundesligi odigrali že tretji krog. Prvak Kiel je še naprej suveren, prav tako tudi Vid Kavtičnik, ki je proti Magdeburgu petkrat zatresel mrežo. Tudi Boštjan Hribar v novi sredini nadaljuje silovito. Njegov Grosswallstadt je sicer visoko izgubil, a slovenski rokometaš je bil s šestimi zadetki najboljši strelec svoje ekipe. V "mrtvem" teku pa je očitno Gummersbach, ki je doživel že drugi poraz. Flensburg je bil prehud zalogaj, čeravno je ekipa Romana Pungartnika v drugem polčasu zaigrala bolje, zaostanka ni mogla nadoknaditi. Levičar v dresu nemške ekipe je bil uspešen enkrat.

Na rokometno prizorišče se vračajo tudi Španci. Konec tedna je bil na sporedu španski superpokal, ki ga je dobil Ciudad Real. V boju s katalonskim nasprotnikom iz Barcelone sta Uroš Zorman ter Sergej Rutenka zadela dvakrat ter svoji ekipi pomagala do prve lovorike v sezoni. Aleš Pajovič pa tekme pod okriljem Španske rokometne zveze spremlja le s tribun, saj je v Ciudadu preveliko število tujcev.

V drugem krogu hrvaškega prvenstva je Branko Bedekovič z Zagrebom Croatio Osiguranjem gostil nekdanjega hudega rivala ekipe iz hrvaške prestolnice - Metković in ga suvereno premagal s 40:22.

Ne spreglejte