Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
20.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 20.58

8 let

Na krilih Zlatoroga oživeli dolžniki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Celje in rokomet sta rešena. Črni scenarij se na srečo ni zgodil. V Zlatorogu pred 6000 glavo množico so rokometaši Celja PL premagali nemškega velikana Gummersbach.

Nemška ekipa Gummersbacha je potrebovala deset minut, da se je privadila na pekel Zlatoroga. Steklo ni Romanu Pungartniku, saj mu je Gorazd Škof od štirih strelov tri ubranil. Nekaj nenatančnosti pri strelih in tri zaporedne obrambe Gorana Stojanovića v vratih Gummersbacha so zadeve obrnile na glavo. Celjani od 11. do 18. minute niso zatresli mreže nasprotnika. Ob prvem vodstvu gostov v 13. minuti je strateg Celja PL vzel minuto odmora, v igro poslal Stojanovića in Trivundžo. Še vedno ni šlo. Delni izid 4:0 je ekipo iz Kölna popeljal celo do vodstva s +4 v 18. minuti (7:11). Največ preglavic je "pivovarjem" delala realizacija, pa sploh organizacija napada. Na drugi strani pa je vsako napako kaznovalo levo krilo Adrian Wagner.

Neizkoriščene priložnosti

S spremembo obrambne postavitve v 6-0 iz 5-1 so rumeno-zeleni zadeli v polno. Nemška ekipa je imela silne težave z organizacijo napada, z obrambami pa se je izkazal Aljoša Rezar, ki je zamenjal Škofa v 16. minuti. Njegove obrambe so soigralcem ponudile na pladnju možnost, da izenačijo ali celo znova prevzamejo pobudo. A od 25. do 30 minute celjsko moštvo ni zadelo, dvakrat je žogo zapravil kos, enkrat pa Stojanović. Namesto da bi zadeli, je to minuto pred koncem uspelo Momirju Iliću, ki je svoje ekipo popeljal do nove prednosti za dva zadetka. V prvem delu obe krili – tako Kokšarov kot Gajič praktično nista dobili žog, pletli so le po sredini, kar pa ni rodilo pravih sadov.

Drugih 30 minut je začela enaka celjska postava kot prvega, a potrebovala dobrih osem minut, da se je rezultatsko poravnala z Gummersbachom na 19:19, prvič po 14. minuti. Kar tri priložnosti so pred tem namreč že zapravili. Po tem pa je David Špiler zapravil prvo priložnost za vodstvo v 40. minuti, a novo potem ko je sedemmetrovko Vedranu Zrniću ubranil Aljoša Rezar, tega na nasprotni strani ni zapravil "železni Edi". Celjani so tako prvič po uvodnih minutah prešli v vodstvo v 43. minuti (22:21). Po še eni mojstrovini Rezarja je za +2 zadel Mirsad Terzić, ki se je v drugem polčasu resnično razigral.

Nato pa piko na i delnemu izidu 4:0 dodal tudi Igor Kos, minuto zatem pa še Renato Sulić. Že od prve sekunde zadnje tekme prvega dela lige prvakov v skupini F je dvorana Zlatorog upravičila svoj sloves. Glasnost in pritisk ter izjemna spodbuda 6000 glave množice sta spominjala na tekmo z Ademar Leonom tri sezone nazaj. Bilo je peklensko, kar so občutili tudi Nemci. Šele po desetih minutah posta Gümmersbaha je v 50. minuti zadel Ilić za 25:22. A nasprotniki slovenskih prvakov niso imeli več prave rešitve, saj so na krilih Zlatoroga oživeli tudi dosedanji dolžniki v dresu rumeno-zelenih. Napad res ni bil popolen, a v kriznih trenutkih so se tako v obrambi kot v napadu izkazali dolžniki letošnje sezone.

Ne spreglejte