Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 5. 2017,
16.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Füchse Berlin Marko Bezjak Pokal EHF Primož Prošt

Nedelja, 21. 5. 2017, 16.20

6 let, 6 mesecev

Pokal EHF, zaključni turnir

Göppingen na krilih Prošta do naslova v pokalu EHF, Bezjak tretji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
goeppingen pokal ehf | Foto Twitter

Foto: Twitter

Rokometaši Göppingena so v finalu zaključnega turnirja evropskega pokala EHF v domači dvorani premagali Füchse iz Berlina s 30:22 (15:13). V tekmi za tretje mesto je Magdeburg po boljšem izvajanju sedemmetrovk z 32:21 premagal francoski Saint-Raphael.

Gostitelji turnirja in lanski zmagovalci v tem tekmovanju, ki so ga osvojili tudi v letih 2011 in 2012, so v finalu v drugem polčasu nadigrali berlinske lisjake. V domači ekipi se je s petnajstimi obrambami izkazal Primož Prošt, najboljša strelca pa sta bila Lars Kaufmann z osmimi in Marcel Schiller s šestimi zadetki, medtem ko sta bila v ekipi lisjakov najbolj učinkovita Srb Petar Nenadić in Danec Hans Lindberg, ki sta se po sedemkrat vpisala med strelce.

Göppingen je za prvo mesto zaslužil sto tisoč evrov, Füche Berlin pa pol manj. V zadnjih enajstih letih so pokal EHF kar desetkrat osvojile nemške ekipe, le leta 2014 je do prvega mesta prišel madžarski Pick Szeged.

Rokometaši Magdeburga so na tekmi za tretje mesto premagali francoski Saint-Raphael po streljanju sedemmetrovk z 32:31. Še deset sekund pred koncem rednega dela so bili nemški rokometaši pred minimalno zmago, vendar so v napadu izgubili žogo, v polprotinapadu pa je Daniel Melian Sarmiento z zadetkom z desetih metrov izid izenačil.

Ekipi, ki sta v skupinskem delu nastopali skupaj s slovensko Ribnico, sta takoj pristopili k izvajanju sedemmetrovk, kjer pa je bil tragični junak prav španski rokometaš, saj je vratar Jannick Green njegov strel ubranil, vsi drugi izvajalci s črte sedmih metrov pa so bili uspešni. Med njimi tudi slovenski reprezentant Marko Bezjak, kar je bil tudi njegov edini zadetek za Magdeburg, ki je za zmago prejel 25 tisoč evrov.

Marko Bezjak je zadel sedemmetrovko, ki je Magdeburgu pomagala do zmage. | Foto: Grega Wernig/Ekipa SN Marko Bezjak je zadel sedemmetrovko, ki je Magdeburgu pomagala do zmage. Foto: Grega Wernig/Ekipa SN
Najboljši strelec Magdeburga je bil Yves Grafenhorst z 12 zadetki, dva manj je dosegel Šved Daniel Petterson, v ekipi Saint-Raphael pa je najbolj razpoložen Sarmiento s sedmimi zadetki. V polfinalu je Magdeburg izgubil proti Göppingenu z 29:33, Saint-Raphael pa je bil nemočen proti berlinskim lisjakom, ki so slavili s 35:24.

Göppingen: zaključni turnir pokala EHF:

Nedelja, 21. maj:
Finale:

Göppingen : Füchse Berlin 30:22 (15:13)
Kaufmann 8, Schiller 6, Prošt (15 obramb); Lindberg in Nenadić po 7

Tekma za 3. mesto:
Magdeburg : Saint-Raphael 32:31 (27:27, 13:12)
Grafenhorst  12, Bezjak 1; Sarmiento 7

Sobota, 20. maj, polfinale:
St. Raphael : Berlin 24:35 (10:17)
Simicu 8, Sarmiento 3; Lindberg 11, Drux, Fäth, Kozina in Wiede po 4

Magdeburg : Göppingen 29:33 (14:16)     
Damgaard 8, Bezjak 3; Šešum 9, Schiller 8, Prošt je branil
Ne spreglejte