Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 1. 2008,
19.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 5. 1. 2008, 19.47

8 let

Le s težavo preko BiH

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska moška rokometna reprezentanca je na pripravljalni tekmi pred EP na Norveškem v Kopru s težavo premagala Bosno in Hercegovino. V igri ima nedvomno še veliko lukenj in rezerv.

Na parketu koprske dvorane Bonifika se je Slovenija 12 dni pred evropskim prvenstvom na Norveškem predstavila slovenska izbrana vrsta. Postava Luka Žvižej, Miladin Kozlina, Uroš Zorman, Matjaž Mlakar, Roman Pungartnik, Vid Kavtičnik ter Beno Lapajne je začela spodbudno. Dvakrat v polno Pungartnik ter enkrat Žvižej in naši so povedli s 3:0, Bosanci so prvič zadeli v 6. minuti preko Branislava Obradovića. Slovenska sedmerica je v prvem polčasu še štirikrat vodila s tremi zadetki prednosti, a tako rožnato je bilo le do 12. minute … Prvo zamenjavo je selektor Miro Požun naredil v 13. minuti, ko je Ognjen Backovič zamenjal Kozlino. Slednji je v tem času le dvakrat streljal mimo gola in prejel rumen karton.

Napaka za napako

A menjava ni prinesla osvežitve. Slovenske napake so vrstile ena za drugo. Desna stran napada (Pungartnik ter Kavtičnik), ki bo na Norveškem nosilka igre, je v prvem delu zapravila kar devet žog (štiri neuspešni streli ter pet tehničnih napak). Motor ekipe Uroš Zorman se je trudil ter podajal tudi na šestmetrsko črto Mlakarju, a ta ni bil preveč učinkovit, Žvižej pa se je med tem boril na mestu drugega krožnega napadalca in pripravljal prostor zunanjim igralcem za strel. A ti tega niso izkoriščali. Bosansko moštvo, ki se ni uvrstilo na EP, je uničevalo naše fante z izvajanjem hitrega centra, pa tudi obramba 6-0 in 5-1 pred vrati Lapajneta in Rezarja ni delovala kaj prida učinkovito. Tako so nasprotniki prvič izenačili v 14. minuti na 8:8, prvič povedli štiri minute kasneje, v 24. minuti pa vodili že za dva zadetka.

Slovenci so si privoščili velik post, saj od 13. do 20. minute sploh niso zadeli, tudi z igralcem več na parketu ne. Prvih 30 minut bi se lahko končalo precej drugače kot se je – le z zadetkom zaostanka, če ne bi tri zaporedne zadetke ob koncu zadel kapetan Zorman.

Obramba reševala slabo realizacijo

V drugem delu je Požun na igrišče poslal še Luko Ščureka in Gorazda Škofa, čeravno je Aljoša Rezar z odličnimi obrambami Sloveniji priboril kar nekaj priložnosti, treba pa je predvsem pohvaliti obrambo. Ta je delovala precej bolj odločno kot v prvem delu. Znova so rokometaši v dresu s slovenskim državnim grbom suvereno začeli, a ob mnogih menjavah nekako ni bilo prave sedmerice na igrišču. Najbolj je šepala realizacija Slovenije, saj so grešili prav vsi fantje, le s težavo so premagovali izjemnega vratarja Emila Tahirovića.

Vse do 60. minute so naši imeli pobudo in vodili, nato pa je za 28:28 zadel Muhamed Toromanović. Slovenci so imeli napad, Zorman je priboril sedemmetrovko, izvedel in zadel je Žvižej. Ostalo je še 20 sekund za bosanski napad, streljal je Obradović, ubranil Škof in Slovenija se je veselila tesne zmage.








Ne spreglejte