Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
2. 4. 2016,
8.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Veselin Vujović Rokometna reprezentanca Olimpijske kvalifikacije Olimpijske igre Rio de Janeiro

Sobota, 2. 4. 2016, 8.00

6 let, 7 mesecev

"Da bi pregorel? Ni možnosti!"

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Foto: Vid Ponikvar

Selektor rokometne reprezentance Veselin Vujović bo za olimpijske kvalifikacije vnesel nekaj sprememb. "Mislim, da smo igralci in jaz bolj ustvarjalni od Švedov in Špancev," pravi.

"Zelo dobro moramo analizirati Špance in Švede. Mislim, da bo na Švedskem lažje premagati Špance kot domačine. Vseeno mislim, da imamo možnosti tudi proti Švedom. Vrača se Jure Dolenec, Borut Mačkovšek je v bistveno boljši formi.

Vnesli bomo nekaj novosti, bolje se poznamo. Mislim, da smo igralci in jaz bolj ustvarjalni od Švedov in Špancev. Poskusili bomo presenetiti in si izboriti olimpijske igre," je ob začetku reprezentančnih priprav pred kvalifikacijskim turnirjem za olimpijske igre v Riu dejal slovenski selektor Veselin Vujović.

Reprezentančni seznam:

Vratarji: Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško), Gorazd Škof (Nantes) in Matevž Skok (Lubbecke)


Levi krili: Darko Cingesar (Maribor Branik) in Simon Razgor (Meškov Brest)


Levi zunanji: Sebastian Skube (Bjerringbro-Silkeborg), Borut Mačkovšek (Eisenach)


Srednji zunanji: Miha Zarabec (Celje Pivovarna Laško), Uroš Zorman (Vive Targi Kielce), Marko Bezjak (Magdeburg) in Dean Bombač (Pick Szeged)


Desni zunanji: Jure Dolenec (Montpellier), Vid Kavtičnik (Montpellier), David Miklavčič (Tremblay) in Žiga Mlakar (Celje Pivovarna Laško)


Desni krili: Gašper Marguč (Veszprem) in Mario Šoštarič (Gorenje Velenje)


Krožni napadalci: Blaž Blagotinšek, Vid Poteko (oba Celje Pivovarna Laško) in Matej Gaber (Montpellier)

Rezerve: Blaž Janc (Celje PL), Urh Kastelic (Maribor), Matic Verdinek (Maribor), Uroš Bundalo (Nantes), Nejc Cehte (Gorenje), Vid Levc (Gorenje) in Staš Skube (Gorenje)

Brez Cehteta

Švedski Malmö bo prihodnji konec tedna gostil domačine, Špance, Irance in Slovence. Vsaka ekipa igra z vsako, napredujeta najboljši dve. Izziv bo velik, a bodo Slovenci vanj zagrizli brez Klemna Cehteta, ki je bil na seznamu, a se ni odzval. V zadnjem obdobju ni odgovarjal na selektorjeve klice, kar je Vujovića precej vznejevoljilo.

Javno je izrazil velik dvom, da ga bo še klical v reprezentanco. Ne glede na to, da je položaj levega zunanjega tisti, kjer je slovenska ponudba najskromnejša. Še posebej pri igralcih strelskega kalibra.

Slovenija v Čatežu, kjer domuje, še ni popolna. Nekateri igralci imajo še klubske obveze. | Foto: Slovenija v Čatežu, kjer domuje, še ni popolna. Nekateri igralci imajo še klubske obveze. Četrtfinalist in najboljši trener

Selektor je te dni polno zaposlen. Z Zagrebom sodeluje na zaključnem turnirju lige Seha. Hrvaški prvak je v polfinalu izgubil proti Vardarju. Nekoč najboljšega rokometaša sveta so kolegi izbrali za naj trenerja regionalne lige. Z Zagrebčani pa mu je uspelo preskočiti vodilno moštvo bundeslige in se povzpeti v četrtfinale lige prvakov.

"To, da je Zagreb izločil tako močno ekipo, kot je Rhein-Neckar, je dobro sporočilo slovenskim igralcem glede zaupanja, da z mano lahko naredijo nekaj dobrega," pozitivne vzporednice svojih ekip išče selektor, ki ga podvojena količina dela navdaja s še več energije in zavzetosti: "Da bi pregorel? Ni možnosti!"

Nekaj novosti

Če si je to želel ali ne, bo moral nekoliko spremeniti reprezentanco glede na njeno podobo z evropskega prvenstva. Poslovila sta se Dragan Gajić in Luka Žvižej, zato bosta prvi izbiri na krilih Simon Razgor in Gašper Marguč. Jure Dolenec bo zavzel vidno vlogo v zunanji vrsti.

Vujović pa računa, da bi morda za postavitev 5-1 uporabil kar katerega od srednjih zunanjih igralcev. Na Švedsko bo morda odpotovalo vseh 20 rokometašev.

Ne spreglejte