Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 1. 2010,
22.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 24. 1. 2010, 22.28

8 let

Čehi prizadejali Slovencem grenak poraz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska moška reprezentanca je na evropskem prvenstvu v Avstriji doživela prvi poraz. Na prvi tekmi glavnega dela tekmovanja je klonila s Češko s 35:37.

Slovenija ni najbolje začela obračuna prvega kroga glavnega dela, saj je v prvih desetih minutah zgrešila kar tri sedemmetrovke (dve je ubranil Petr Štochl, enkrat pa je Luka Žvižej imel precej smole in zadel le vratnico). Tudi tehničnih napak je bilo na pretek. Po slabih podajah in prestopih na slovenski strani, so Čehi to izkoristili ter z zadetki Nočarja, Jiche, Viteka in Sklenaka v 15. minuti vodila z 10:6. Slovenski selektor Zvonimir Serdarušić je bil prisiljen vzeti minuto odmora, a ta ni pomagala. Čehi so še dvakrat zadeli in po delnem izidu 8:0 vodili s 13:6.

"Strelski mrk" je v 19. minuti prekinil Uroš Zorman s samostojnim prodorom za sedmi slovenski gol na tekmi. Slaba igra v obrambi in še slabša v napadu sta se nadaljevali, Čehi pa so z lahkoto zadevali. V vratih je nerazpoloženega Gorazda Škofa v 24. minuti zamenjal Aljoša Rezar (debitant na velikih tekmovanjih), ki je v nadaljevanju ubranil štiri strele. A njegovi soigralci so preveč zapravljali žoge v napadu, kar deset strelov je ubranil tudi Štichl. V 22. minuti je Slovenija prvič zaostajal za devet golov (7:16), lahki zadetki najboljšega strelca prvenstva do sedaj Filipa Jiche in protinapadu Viteka so češko na odmor popeljali s prav takšno razliko (21:12).

Drugi polčas je Slovenija začela v postavi brata Žvižej, Pajovič, Zorman, na desnem zunanjem Vid Kavtičnik, na krilu Dragan Gajič ter v vratih Rezar. Čeprav so poizkušali daleč stran držati Filipa Jicho, je ta najmanjšo napako takoj kaznoval s samostojnim prodorom ter tresel slovensko mrežo kot za šalo. Ob nekaj napakah izbrancev Martina Liptaka in zadetki Zormana, Mihe Žvižeja ter Vugrinca je zaostanek padel na -6 (38. minuta), a nato so znova sledile sila slabe minute ter šov Jiche in Filipa, piko na i pa je v 42. minuti za 30:20 za Čehe postavil Tomas Slenak.

Ob tesnem pokrivanju ter sila agresivni obrambi daleč stran od gola je češki nalet "Nokina" ekipa le nekoliko ustavila. Izkoristila je tudi igralca več na igrišču ter z delnim izidom 4:0 do 52. minute prišla na -4 (30:34). Po dveh izjemnih obrambah Rezarja, je v protinapadu zadel Kavtičnik za le še tri gole zaostanka. Čehi so se sicer znova odlepili, a pred začetkom zadnje minute z dvema goloma Luke Žvižeja prišli Slovenci na -2 (35:37), kar je bil tudi končni rezultat tekme, saj je zmanjkalo časa za kaj več.

Ne spreglejte