Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 6. 2018,
12.11

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,28

2

Natisni članek

Veszprem Borut Mačkovšek

Četrtek, 14. 6. 2018, 12.11

5 let, 10 mesecev

Novi član Veszprema

Mačkovšek poskrbel za drugi najvišji prestop v zgodovini Celja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,28

2

Borut Mačkovšek | Foto Mario Horvat/Sportida

Foto: Mario Horvat/Sportida

Govorice zadnjih dni so v četrtek postale uradna informacija. Slovenski reprezentant Borut Mačkovšek zapušča Celje in se seli na Madžarsko k Veszpremu, s katerim se je dogovoril za dveletno sodelovanje. Gre za drugi najvišji prestop v zgodovini RK Celje Pivovarna Laško.
 

Le dan za tem, ko so Madžari po hudem boju Slovencem preprečili napredovanje na svetovno prvenstvo, je postalo uradno, da bo 25-letni levi zunanji rokometaš klubsko kariero nadaljeval prav pri vzhodnih sosedih. Natančneje pri Veszpremu, s katerim se je dogovoril za dveletno sodelovanje in ki mu slovenski pridih še zdaleč ni tuj. V zadnji sezoni so dres Veszprema nosili trije Slovenci, Dragan Gajić, Gašper Marguč in Blaž Blagotinšek.

Drugi najvišji prestop v zgodovini Celja

Po zapisu Celjanov se je za Mačkovška, ki je imel pogodbo s klubom iz knežjega mesta do leta 2020, že med sezono zanimal zvezdniški Pariz Saint-Germain, a ni bil pripravljen plačati zahtevane odškodnine. Jo je pa zdaj drugi najbogatejši rokometni klub v Evropi. Kolektivoma se je po nekaj pogovorih uspelo uskladiti glede pogojev prestopa, ki bo v zgodovino celjskega kluba zapisan kot drugi najvišji. Rekorden je prestop Sergeja Rutenke v Ciudad Real leta 2005.

rutenka vugrinec celje
Sportal Celjani za Sergeja Rutenko iztržili 400.000 evrov, a se je želel vrniti #IzArhiva

Borutu Mačkovšku je uspel izjemen prestop. | Foto: Sportida Borutu Mačkovšku je uspel izjemen prestop. Foto: Sportida Uresničene sanje, v Celje se še vrne

"Lahko rečem, da so sanje postale resničnost. Vemo, da je Veszprem eden od najboljših klubov v Evropi. Zame bo to velik korak naprej, veselim se ga. Veliko mojih prijateljev igra tukaj, veselim se igranja z odličnimi igralci v Veszprem Areni pred odličnim občinstvom. Upam, da se bodo stvari dobro odvile," je za uradno spletno stran madžarskega podprvaka dejal Primorec in se zahvalil Celjanom, ki so mu dali novo priložnost.

"Rad bi se zahvalil celjskemu klubu in Celju, da me je ponovno sprejelo tako lepo in toplo. Tu sem se ponovno dvignil in dodatno razvil, zato hvala klubu, trenerju, strokovnemu štabu in vsem, ki so k temu pripomogli. Predvsem pa v prvi vrsti soigralcem, saj brez njih ta prestop ne bi bil mogoč. Zato vsem še enkrat hvala za vse. Hvala tudi Florijanom za stalno podporo, to so zame najboljši navijači. Verjamem, da se v Celje enkrat znova vrnem in da to ni dokončno slovo."

Mačkovšek je za pivovarje zbral 204 nastopov in dosegel 702 zadetka, kot član slovenske reprezentance pa je zbral 89 nastopov, na katerih je dosegel 201 zadetek.

Preberite še:

slovenska rokometna reprezentanca
Sportal Po vroči končnici in pirovi zmagi Slovenci brez SP
Veselin Vujović
Sportal Konec sodelovanja: Vujović se poslavlja od Kopra in se seli na Poljsko?
Veselin Vujović
Sportal Vujović ostaja selektor, Slovenija se bo vrnila še močnejša

Ne spreglejte