SiolNET. Sportal RIO 2016
8,55

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Olimpijske igre v Riu, 9. dan

Žbogar teoretično še nima medalje, spogleduje pa se s srebrom

8,55

termometer

Slovenski jadralec Vasilij Žbogar je na dobri poti, da si zagotovi odličje. Pred odločilno finalno regato je na izvrstnem drugem mestu in na dobri poti, da osvoji srebrno odličje. Da bi se v torek pohvalil z vsaj bronasto medaljo, bi zadostovalo tudi že deveto mesto med desetimi jadralci. Izvrstno sta na poti do odličja tudi jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol, ki sta v razredu 470 tretji.

Vasilij Žbogar je vsega korak oddaljen od medalje. V torek mora biti vsaj deveti in bronasta medalja je njegova. A ga verjetno zanima srebro, ki je trenutno virtualno v njegovih rokah. Vasilij Žbogar je vsega korak oddaljen od medalje. V torek mora biti vsaj deveti in bronasta medalja je njegova. A ga verjetno zanima srebro, ki je trenutno virtualno v njegovih rokah.

Današnji spored na OI

Slovenski nastopi, 9. tekmovalni dan:

V razredu finn je za Vasilijem Žbogarjem nov tekmovalni dan in je po desetih od skupno enajstih plovov še vedno na izvrstnem drugem mestu ter si provizorično lasti srebrno odličje. Že danes bi si lahko tudi v teoriji prijadral medaljo, a bi moral imeti pred torkovo finalno regato, v kateri se točke štejejo dvojno, 19 točk naskoka pred četrtim jadralcem.

To mesto si delita Caleb Paine in Max Salminen, za Vaskotom pa zaostajata 18 točk.

Za osvojitev bronaste medalje bi moral biti naš jadralec v torek najmanj deveti izmed desetih tekmovalcev. Izgubi jo le v primeru, da bi bil v finalni regati zadnji deseti in bi eden od omenjene dvojice zmagal, ob tem pa bi moral trenutno tretji Hrvat Ivan Kljaković Gašpić v primerjavi z Žbogarjem pridobiti 14 točk, kar pomeni, da bi moral Hrvat v tem izračunu osvojiti vsaj tretje mesto.

A je Žbogar v igri za srebrno odličje, saj je pred zadnjim plovom izvrsten drugi. V karieri že ima olimpijski odličji. V razredu laser je bil namreč srebrn v Pekingu 2008 in bronast v Atenah 2004.

Jadranje - razred finn po 10/11 plovov
1. Giles Scott (VB) 32 točk
2. Vasilij Žbogar (Slo) 56
3. Ivan Kljaković Gašpić (Hrv) 69
4. Caleb Paine (ZDA) 74
5. Max Salminen (Šve) 74

Izvrstno sta na poti tudi jadralki Tina Mrak, Veronika Macarol, ki sta po po sedmih plovih izvrstni tretji in sta tudi kandidatki za novo slovensko odličje.

Lestvica medalj
Slovenski nastopi na OI v Riu

 

 Končne odločitve 9. olimpijskega dne (22):

Ekipni športi na OI:

8. tekmovalni dan

7. tekmovalni dan

6. tekmovalni dan

5. tekmovalni dan

4. tekmovalni dan

3. tekmovalni dan

2. tekmovalni dan

1. tekmovalni dan 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 568
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin