Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 8. 2016,
15.41

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

Natisni članek

srebrna medalja Peter Kauzer Rio 2016 Primož Roglič Primož Roglič

Sreda, 10. 8. 2016, 15.41

6 let, 7 mesecev

OLIMPIJSKE IGRE V RIU, 5. DAN

Nov dan, nova kolajna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

Kajakaš Peter Kauzer je osvojil drugo mesto v slalomu in Sloveniji priboril drugo medaljo na letošnjih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru.  Pedala na kolesu je uspešno na kronometru vrtel Primož Roglič, ki je osvojil deseto mesto.

Peter Kauzer se je v cilju takole razveselil odlične finalne vožnje, ki mu je prinesla srebrno odličje. | Foto: Reuters Peter Kauzer se je v cilju takole razveselil odlične finalne vožnje, ki mu je prinesla srebrno odličje. Foto: Reuters

Današnji spored na OI

Slovenski nastopi, 5. tekmovalni dan:

Kajakaš Peter Kauzer je v svojem tretjem olimpijskem nastopu vendarle prišel do medalje. Po razočaranju v Londonu si je Zasavec v Riu štiri leta pozneje z odlično finalno vožnjo priboril srebro. Prehitel ga je le Britanec Joseph Clarke, za katerim je zaostal za 17 stotink sekunde. V finale se ni uspelo prebiti Juretu Megliču, ki tekmuje za Azerbajdžan.

Primož Roglič je v kronometru osvojil 10. mesto. | Foto: Getty Images Primož Roglič je v kronometru osvojil 10. mesto. Foto: Getty Images

Cestni kolesarji so se pomerili v vožnji na čas. Slovenski adut Primož Roglič, nekdanji smučarski skakalec, ki se je rekordno hitro preobrazil v vrhunskega kolesarja, je osvojil 10. mesto. Zlato medaljo je osvojil Švicar Fabian Cancellara, ki je ponovil uspeh iz Pekinga.

V poznih popoldanskih urah po slovenskem času so se na morje odpravili jadralci. Vasilij Žbogar, ki ima bogate izkušnje z osvajanjem olimpijskih medalj, je po štirih plovih na drugem mestu.

Tudi njegovi primorski sosedi Tina Mrak in Veronika Macarol sta odlično začeli olimpijske boje in sta po dveh plovih na tretjem mestu. Jadralke v razredu 470 bodo skupno odjadrale deset plovov in nato še regato za kolajne.

Lestvica medalj
Slovenski nastopi na OI v Riu

Končne odločitve 5. olimpijskega dne (20):

Ekipni športi na OI:

4. tekmovalni dan

3. tekmovalni dan

2. tekmovalni dan

1. tekmovalni dan

Ne spreglejte