Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 8. 2016,
20.06

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Rio 2016

Sreda, 10. 8. 2016, 20.06

6 let, 6 mesecev

Meglič: Ni mi žal, da nastopam za Azerbajdžan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Jure Meglič | Foto Reuters

Foto: Reuters

Slovenija je imela na polfinalni kajakaški tekmi v Riu de Janeiru kar dva predstavnika. Ob Petru Kauzerju je bil na vodi tudi Jure Meglič, ki pa športno pot nadaljuje v dresu Azerbajdžana. Kot pravi 31-letni Gorenjec, mu za ta korak ni bilo nikoli žal.

"Glede na pravila Mednarodne kajakaške zveze bi se težko uvrstil na olimpijske igre. Doma bi se za eno mesto boril s Petrom Kauzerjem in drugimi, tako pa sem se uvrstil v Rio," pravi Meglič in ne skriva, da se je za menjavo potnega lista odločil predvsem zato, da je postal tudi olimpijec.

Z Azerbajdžanom, kjer ga je navdušila prestolnica Baku in lepa okolica, športnik iz Dupelj nima prav veliko: "Tam mi je res zelo všeč, sicer pa ga vsako leto obiščem le pozimi, ko se v tamkajšnji olimpijski center v Mingachevirju odpravim na zimske priprave."

Z Azerbajdžanom, kjer ga je navdušila prestolnica Baku in lepa okolica, športnik iz Dupelj nima prav veliko. | Foto: Reuters Z Azerbajdžanom, kjer ga je navdušila prestolnica Baku in lepa okolica, športnik iz Dupelj nima prav veliko. Foto: Reuters

V pripravah na sezono deli usodo drugih najboljših kajakašev sveta, ki večino leta preživijo na treningih in tekmah daleč od doma. "Kovčke imam vedno pripravljene za na pot. Seveda pa vsake toliko časa pridem domov, da se umirim, nekaj treningov pa še vedno naredim tudi v Tacnu." Športnik zdaj tudi trenira pri tujem strokovnjaku, Francozu Jeanu Jeromu Perrineu.

A na nek način je imel Meglič ob olimpijski premieri še eno srečo, saj ves čas čuti tudi utrip slovenske vrste: "V olimpijski vasi smo v isti stolpnici in veliko se videvamo predvsem v skupnem prostoru s televizijo, kjer spremljamo igre. Seveda se veliko družim tudi s prijatelji iz azerbajdžanske vrste." S temi v večini komunicira v angleščini, bržkone pa se bo moral naučiti še nekaj osnov ruščine: "Ta je pri meni res bolj slaba."

Na igrah se mu nastop ni izšel po pričakovanjih. Sklenil jih je v polfinalu, potem ko je izpustil ena od vratc. "Napaka je bila nepotrebna, a to je šport in gledati je treba naprej."

Ne spreglejte