Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 9. 2018,
14.13

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

HOFER PR članek

Petek, 21. 9. 2018, 14.13

5 let, 6 mesecev

V prestolnici navdušilo blizu 80 tekačev

Oglasno sporočilo
HOFER 123 | Foto Iztok Kurnik

Foto: Iztok Kurnik

Tretjo septembrsko nedeljo sta se ambasadorja akcije 1, 2, 3, GREMO!, Marko Potrč in Jan Kovačič, ustavila v prestolnici. Pred HOFERjem na Brdu se jima je pridružilo blizu 80 tekačev. Med njimi je bilo kar nekaj že znanih obrazov vseslovenske družbeno odgovorne akcije ter priznani plesalec in koreograf Matevž Česen. V družbi Marka in Jana so vsi prisotni preživeli aktivno popoldne ter naredili nekaj dobrega za svoje telo in boljše počutje.

Vadba in druženje za vse generacije

Športnega druženja so se udeležili predstavniki vseh generacij. Najmlajši tekač je bil Tim, ki je štel komaj 3 leta. Z mamo in bratom so se pripeljali iz Višnje Gore. To je bila njihova druga skupinska vadba v sklopu akcije, saj so se Marku in Janu pridružili že na prvem srečanju v Črnomlju. Povedali so, da so radi aktivni, zato je bil prihod obvezen. Med bolj izkušenimi tekači je bila gospa Lidija, ki šteje 61 pomladi. Akcijo v družbi treh prijateljic, ki ravno tako niso želele zamuditi nedeljskega dogodka, spremlja že od začetka. Komaj so čakale, da se bodo lahko udeležile vadbe v Ljubljani, manjkale pa ne bodo niti na maratonu v prestolnici.

Ambasadorja akcije 1, 2, 3, GREMO! Jan Kovačič in Marko Potrč skrbita, da bi tek postal ljubezen širne Slovenije. | Foto: Ambasadorja akcije 1, 2, 3, GREMO! Jan Kovačič in Marko Potrč skrbita, da bi tek postal ljubezen širne Slovenije.

Priložnost za kondicijski trening

Med vadečimi je bila tudi skupina energičnih plesalk, starih med 12 in 25 let, iz Plesne šole Bolero. V spremstvu znanega plesalca in koreografa, Matevža Česna, so opravile kondicijski trening, saj se pripravljajo na svetovno prvenstvo. Kondicijo je nabiral tudi 42-letni košarkarski sodnik Urban z Vrhnike, ki mora biti zaradi svojega dela v dobri formi. Skupinskih tekov se rad udeležuje, saj ga dodatno motivirajo in so odlična priložnost za trening ter prijetno druženje.

Nasmeh ob dobri vadbi. | Foto: Iztok Kurnik Nasmeh ob dobri vadbi. Foto: Iztok Kurnik

Z intervalnim tekom do boljšega počutja

Po ogrevanju z dinamičnimi razteznimi vajami in tekaško abecedo je Jan predstavil osrednjo temo ljubljanskega dogodka – intervalni tek. Udeleženci so se, glede na stopnjo pripravljenosti, razdelili v dve skupini. Vadba je bila namreč namenjena različno aktivnim posameznikom – tako začetnikom kot tudi tistim, ki se že sami športno udejstvujejo.

Ogrevanje je pomemben del vsake vadbe - Jan je nazorno prikazal posamezne vaje. | Foto: Iztok Kurnik Ogrevanje je pomemben del vsake vadbe - Jan je nazorno prikazal posamezne vaje. Foto: Iztok Kurnik

Prva skupina se je podala na krajši tek po okolici, medtem ko si je druga zadala nekoliko daljšo razdaljo. Vsi pa so opravili intervalni trening in na ta način naredili nekaj dobrega za svoje počutje. Po tekaškem delu je sledilo še raztezanje, ohlajanje ter pogostitev z vodo, sadnimi smutiji, izotoničnimi napitki, sadjem ter energijskimi ploščicami. Na nedeljskem dogodku, ki se je začel in zaključil pred HOFERjem na Brdu v Ljubljani, ni manjkalo dobre volje. Zbrani so bili odločeni – skupaj z Markom in Janom bodo prečkali ciljno črto na maratonu v prestolnici!

Skupaj bomo šli do konca - 1, 2, 3, GREMO! | Foto: Iztok Kurnik Skupaj bomo šli do konca - 1, 2, 3, GREMO! Foto: Iztok Kurnik

Konec septembra prihajamo v Mursko Soboto

V Ljubljani je potekala že peta skupna vadba v sklopu akcije 1, 2, 3, GREMO!. Ambasadorja med 17-tedenskim programom z vadbami gostujeta po Sloveniji. Led sta prebila v Beli krajini, nadaljevala na Obali, Gorenjskem in Koroškem, nazadnje sta se ustavila še v prestolnici. Sedaj prihajata v Prekmurje. V Murski Soboti se bomo družili že v nedeljo, 30. septembra. Glavna tema dogodka, ki bo potekal pred HOFERjem na Lendavski 64, bo krožni trening.

Priznani plesalec in koreograf Matevž Česen s svojo ekipo in ambasadorjema akcije 1, 2, 3, GREMO! | Foto: Iztok Kurnik Priznani plesalec in koreograf Matevž Česen s svojo ekipo in ambasadorjema akcije 1, 2, 3, GREMO! Foto: Iztok Kurnik

Akcijo bomo zaključili združeni v dobrodelnosti

Vse do 28. oktobra bosta Marko in Jan h gibanju spodbujala na spletni strani 123gremo.si in na dogodkih v Murski Soboti, Novi Gorici ter Mariboru. Na največjem slovenskem tekaškem prazniku v prestolnici pa bo akcija dosegla svoj vrhunec. Z vadbo po programu se lahko vsi sodelujoči udeležijo vsaj 10 km dolge razdalje na oktobrskem maratonu v prestolnici. Pri HOFERju vabijo, da vsi navdušeni tekači, ki bodo tekli na največji tekaški prireditvi v Ljubljani, dokazilo o prijavi na maraton oddajo na spletni strani www.123gremo.si pod zavihkom SKUPAJ NA MARATON in si izberejo brezplačno majico z dobrodelnim namenom. Pri HOFERju bodo namreč za vsak pretečeni kilometer v majici 1, 2, 3, GREMO! darovali 10 centov za otroke v stiski pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji. Vsak kilometer pomaga na poti do lepšega jutri in do boljšega počutja.

Vsaka dobra vadba se zaključi s prijetnim raztezanjem in ohlajanjem  | Foto: Iztok Kurnik Vsaka dobra vadba se zaključi s prijetnim raztezanjem in ohlajanjem Foto: Iztok Kurnik

Več informacij najdete na www.123gremo.si, Facebooku in Instagramu. Pridružite se nam. Cilj je blizu in na njem nas čaka najlepša nagrada – boljše počutje in dober namen. Se vidimo!

1, 2, 3, GREMO!

Ne spreglejte