Rekreativci bodo loparje prekrižali v Velenju

Naslednja postaja rekreativnega slovenskega tenis toura bo Velenje, kjer se bodo rekreativci med 24. in 26. avgustom merili na drugem odprtem prvenstvu Slovenije.
Rekreativci bodo loparje prekrižali v Velenju

Slovenski rekreativni tenis dobiva vse večjo veljavo in tudi na Teniški zvezi Slovenije si vse bolj prizadevajo popularizirati tenis tudi med rekreativnimi ljubitelji "loparja in rumene žogice". Po premiernem državnem prvenstvu za rekreativce sedaj sledi še serija odprtih prvenstev. Prva postaja je bil Kamnik , na katerem sta med čistimi rekreativci slavila državna rekreativna prvaka Aleš Maček in Lea Sunarič. Pred tenisači je tako druga postaja toura, in sicer se bodo za točke Teniške zveze Slovenije za rekreativce spopadli med 24. in 26. avgustom v Velenju. Organizatorji Tenis center jezero in TZS so poskrbeli, da se bodo igralci na osmih velenjskih igriščih pomerili v popoldanskih in večernih dvobojih, saj so vsa igrišča opremljena z reflektorji. Po mnenju prirediteljev bodo ti termini privabili še večje število gledalcev.

Velenjsko teniško tekmovanje bo prve kategorije, kar pomeni, da bo zmagovalec v jakostno lestvico TZS vknjižil 480 točk, poraženec v prvem krogu pa najmanj 30. Pri moških trenutno prvo mesto na lestvici drži aktualni državni prvak Aleš Maček, pri dekletih pa aktualna državna prvakinja Lea Sunarič. Poleg točk in pokalov si bodo najboljši zagotovili še praktične nagrade v višini 1000 evrov.

Na velenjski teniški turnir za rekreativce se morate prijaviti do torka, 21. avgusta, in sicer tako, da na spletni naslov tenis.rekreacija@t-2.net pošljete izpolnjene prijavnice.

Po Velenju se bodo teniški rekreativci v septembru spopadli še v Ljubljani, konec oktobra pa se bo slovenski rekreativni tenis tour vrnil na prizorišče letošnjega državnega prvenstva, v Kamnik.

Rekreativni tenis tour:

- 15. do 17. september: 3. odprto prvenstvo Ljubljana - 29. september–1. oktober: zaključni turnir najboljših 32 rekreativcev Kamnik

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano