Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 5. 2012,
17.51

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 6. 5. 2012, 17.51

8 let, 1 mesec

Praznik rekordov na Svetini in v Laškem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Za Laščani je pester tekaško-kolesarski vikend, na katerem so se tekači pomerili na 4. Nočnem teku v Laškem, kolesarji pa so jurišali na Svetino.

Ljubitelji rekreacije, teka in kolesarjenja so na svoj račun prišli v soboto, 5. maja, v Laškem. Športno društvo Celjan in Total Event Management sta priredila 4. Nočni tek v Laškem, na katerem so se tekači v majski noči pomerili na dveh razdaljah. Na krajši, 3,3-kilometrski progi, ki je tekmovalce popeljala tudi skozi hotel, je s časom 10:02.2 slavil Domen Zupan, ki je za slabo minuto prehitel drugo uvrščenega Denisa Milića, na tretje mesto je pritekel Darko Petrinjak. Med dekleti je na krajši progi zanesljivo zmagala Eva Matko, ki je s časom 14:12.5 za slabe štiri minute ugnala drugo Marušo Železnik in tretjo Barbaro Jerman.

Daljšo, 10-kilometrsko krožno preizkušnjo, na kateri so tekači morali opraviti s tremi krogi, je v moški kategoriji dobil Miran Dovnik, ki je s časom 35:38.1 postavil rekord 10-kilometrske proge. Drugo mesto je pripadlo Andreju Cviklu, na tretje pa se je zavihtel Martin Ocepek. Pri dekletih, ki so tekla v štirih starostnih skupinah, je na daljši progi s časom 46:47.8 slavila Fani Podkrajšek, ki je za 10 sekund ugnala drugo uvrščeno Tino Golob, tretje mesto pa je pripadlo Hedviki Kotar.

Rekordni vzpon na Svetino

Poleg tekačev so imeli svojo "dirko" tudi kolesarji, saj je potekal 2. Kolesarski vzpon iz Laškega na Svetino. Letošnji kolesarski vzpon, na katerem so kolesarji morali premagati 409 metrov višinske razlike, je bil rekorden tako v ženski kot v moški konkurenci. Med moškimi je novi rekorder kolesarske proge postal Gregor Tekavec (zmagovalec Juriša na Vršič, Maratona Franje, Maratona Alpe, Vzpona na Celjsko kočo, Vzpona na Golte), ki je lanski rekord izboljšal za minuto in 50 sekund. S časom 17:42.2 je za skoraj 40 sekund prehitel drugo uvrščenega Primoža Rogliča, na tretjem mestu je vzpon na Svetino končal Primož Lindič. V moški konkurenci velja omeniti še najstarejšega kolesarskega udeleženca, in sicer je Aco Ibraimov pri 74. letih s svetinjskim vzponom opravil s časom 40:23.

Med dekleti je lanski rekord proge s 23:41.4 za 10 minut in 40 sekund izboljšala Andreja Godec. Godčeva je za dobri dve minuti ugnala Natalijo Anderluh, na tretje mesto pa je prikolesarila Marta Ivanušič.

"Prireditev v Laškem je v celoti uspela in je bila dobra generalka za dogodke v Celju, ki jih pripravljamo v sklopu 2. Tedna športa in rekreacije, ki bo potekal od 25. 5. do 3. 6. 2012 v Celju," je misli o tekaški in kolesarski prireditvi strnil eden od organizatorjev Nino Cokan.

Ne spreglejte