Nočna 10ka je tu

Pred vrati je šesta Nočna 10ka, ki jo bosta v soboto, 14. julija, obiskala tudi olimpijski maratonec Primož Kobe in Borut Pahor.
Nočna 10ka je tu

Po uspešno izpeljanih petih Nočnih 10kah bo več kot 2300 ljubiteljev nočnega teka v soboto, 14. julija, ob 22.00 ponovno zavzelo Bled. Zaradi omejenih zmogljivosti gorenjskega bisera, predvsem cestišča, se bo na desetkilometrskem sobotnem teku lahko preizkusilo 2345 udeležencev. Organizatorjem je namreč bolj kot številčna udeležba pomembna kakovost teka, predsednik Društva Vitezi Dobrega teka Marko Roblek je ob tem povedal: "V društvu bi radi omogočili nastop vsem, ki želijo teči na Nočni 10ki, a ker nam je bolj pomembna kakovostna tekaška izkušnja, smo zgornjo mejo sodelujočih postavili na številko 2345, ki je bila že konec maja zapolnjena." Tekačem se bosta pridružila tudi velika ljubitelja teka nekdanji premier Borut Pahor in olimpijec Primož Kobe, ki bo slovenske barve v Londonu zastopal na maratonu. Udeležba slednjega in ugodne razmere za tek (20 stopinj) po besedah organizatorjev obljubljajo dobre čase, morda celo nov rekord proge, ki ga od lani z 31:34 drži Peter Kastelic.

Bo pa številka privržencev teka v soboto višja od 2345, saj so organizatorji Vitezi Dobrega teka poskrbeli, da bodo poleg desetkilometrašev lahko tekli tudi otroci in rekreativci, kar pomeni, da bi na Bledu lahko videli več kot 3000 tekačev in še enkrat toliko obiskovalcev. Najmlajši bodo z blejskimi teki začeli ob 20.00, in sicer bodo na Ice Power teku tekli na razdaljah med 400 in 800 metri, ob 21.00 pa društvo Ozara Slovenija prireja rekreativni Ozarin tek, na katerem bodo sodelujoči rušili stereotipe o duševnih bolezni. Glede na vremensko napoved, ki za soboto napoveduje dežne kaplje, Marko Roblek predlaga nekaj nasvetov: "Ker se prvič v šestih letih obeta nekaj dežnih kapelj, vsem obiskovalcem svetujemo primerna oblačila. Tekače pa vabimo, da s seboj prinesejo naglavne lučke in tečejo z njimi."

Sobotna prireditev se bo pričela že ob 17.00, ko bodo tekači lahko prevzeli darilne vrečke in štartne številke, najmlajši pa se bodo lahko udeležili bralnih kotičkov. Po prihodu zadnjega tekača v cilj bosta ob 23.30 sledila razglasitev rezultatov (23.30) in glasbena zabava s skupino Joške v`n in Godbo Gorje.

Trasa 6. Nočne 10ke (Bled, sobota, 14. julij, štart ob 22.00):

Štart Nočne 10ke bo na Pristavi proti Mlinem, pred križiščem s cesto za Bohinj (1 kilometer iz Zake proti Bohinju). Proga poteka mimo Mlina, skozi tunel, na Promenado, nad kopališčem nazaj proti veslaškemu centru, kjer bo okrepčevalnica (4. kilometer). Nato bo tekače pričakal še cel krog okoli jezera, po cesti, čez klanec proti štartu, čez Mlino in skozi tunel, še enkrat na Promenado, skozi Zdraviliški park in iztek v cilj v Veslaškem centru.

Program Nočne 10ke:

- 17.00: začetek blejske športne sobote, prevzem darilnih vrečk in štartnih številk, stojnice, otroški bralni kotiček ..., - 20.00: štart otroških IcePower tekov na 400 in 800metrov, - 21.00. štart Ozarinega rekreativnega teka, - 22.00: štart Nočne 10ke, - 23.30: razglasitev rezultatov in glasbeno nadaljevanje.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano