SiolNET. Sportal Rekreacija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dolenjci tokrat v Brežicah

3

termometer

Rekreativni tekaški vikend bo v soboto, 2. junija, zaznamoval tudi Dolenjce, saj bodo tekaške moči lahko preizkusili na teku po brežiških ulicah.

Tudi Dolenjska ta vikend nadaljuje z rekreativnimi tekaškimi prireditvami, saj bo v soboto na sporedu peti od 18. tekov, katerih rezultati bodo šteli za pokal Teki Dolenjske 2012, ki se bo sredi oktobra zaključil s Tekom po vinski cesti. Že jutri pa se bodo privrženci rekreacije in teka lahko pomerili na teku po Brežicah, ki ga organizira Mladinski kulturni center Brežice. Prireditelji so poskrbeli, da bodo na teku lahko sodelovali tako člani in članice kot otroci, ki bodo tekli na Očkovem teku in teku na 800 metrov.

Člane in članice pa čaka 9,5-kilometrska preizkušnja, na kateri se bodo moški pomerili v enajstih, ženske pa v petih starostnih kategorijah. Gre za ravninski tek, ki skoraj v celoti poteka po gozdni poti v Vrbini, začetni in končni del pa tekače vodita skozi center Brežic. V kolikor niste tekmovalne narave, so organizatorji poskrbeli tudi za vas, saj se boste lahko podali tudi na netekmovalni 4,5-kilometrski tek, na katerem bodo ženske in moški tekli v enotni kategoriji. Na svoj račun bodo prišli tudi pohodniki, za katere je v okviru prireditve Brežice tečejo 2012 organiziran pohod na Sveti Vid, ki se bo pričel ob 9.45.

Lanskoletni zmagovalec teka Brežice tečejo je Jan Breznik, ki je s progo opravil v času 30:36, med dekleti pa je s časom 36:41 slavila komaj 11-letna Karin Gošek.

Na teke in pohod se morate prijaviti, in sicer boste to lahko storili na prireditvenem prostoru med 8.30 in 9.30. Prijavnina za članski glavni (9,5 kilometra) in rekreativni (4,5 kilometra) tek bo znašala 10 evrov, za otroški tek in pohod pa 5 evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin