Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 4. 2020,
14.59

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

2

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije

Petek, 17. 4. 2020, 14.59

4 leta

Nogometna igrišča naj bi oživela konec maja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

2

Maribor Olimpija | Ali se bo Prva Liga Telekom Slovenije nadaljevala konec maja? | Foto Grega Valančič/Sportida

Ali se bo Prva Liga Telekom Slovenije nadaljevala konec maja?

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometna zveza Slovenije je na današnji video konferenci klubom predstavila scenarije za nadaljevanje prvenstva. Možnost organizacije tekem je odvisna od ukrepov države, ki zaenkrat športne dogodke še omejujejo. V kolikor bodo razmere dovoljevale, da vlada omili ali sprosti ukrepe, bi se lahko državno prvenstvo nadaljevalo predvidoma konec maja.

Izvršni odbor NZS je na svoji korespondenčni seji sprejel sklep o zaključku nekaterih tekmovanj. Teoretično bi prvi možni termin lahko bil 23. maj, čeprav je bolj verjetno, da se bodo prvenstva nadaljevala 30. maja ali najkasneje 6. junija in se predvidoma zaključila pred 25. julijem, so sporočili iz NZS.

NZS je predstavila še predlog, da se v okviru istih terminov zaključi tudi pokalno tekmovanje, ki bi se odigralo po skrajšanem programu - po ena tekma v polfinalu in finale, vse tekme pokalnega tekmovanja bi lahko bile odigrane na nevtralnem igrišču. V kolikor se bodo tekme lahko odigrale, bodo te za zaprtimi vrati oziroma brez gledalcev.

Maribor, Olimpija
Sportal Odločitev o nadaljevanju slovenskega prvenstva je očitno padla

Za NZS je poglavitnega pomena zaščita zdravja nogometašev in vseh akterjev nogometnih tekem in treningov, zato je v sodelovanju s stroko (zdravstveno komisijo) za primer sprostitve ukrepov že pripravila navodila za varno treniranje. Ta navodila naj bi poskrbela za bistveno zmanjšano možnost okužbe nogometašev med trenažnim procesom.

NK Celje : NK Bravo, prva liga | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida

Ravno zaradi zaščite zdravja akterjev je izvršni odbor NZS danes sprejel odločitev o zaključku tekmovanj na mladinski in amaterski ravni. Tako so se z 12. marcem že zaključila tekmovanja v obeh 3. SNL (vzhod in zahod), prvi in drugi mladinski in kadetski ligi, ligi U-15 za dečke, dekliških kategorijah U-17, U-15 in U-13, ter vsa tekmovanja v futsalu.

Zaključena sta tudi ženski pokal Slovenije in mladinski pokal Slovenije. O načinu sestave lig za naslednjo sezono bodo odločali organi NZS.

Zaradi vpliva covida-19 je izvršni odbor NZS sprejel tudi sklep o podaljšanju licenčnih rokov za en mesec, z zaključkom do 30. junija 2020.

Ne spreglejte