Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 9. 2019,
12.02

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,25

5

Natisni članek

Milan Mandarić Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija

Ponedeljek, 16. 9. 2019, 12.02

4 leta, 7 mesecev

Predsednik NK Olimpija prodaja nepremičnine v Sloveniji

Mandariću zmanjkuje potrpljenja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,25

5

Milan Mandarić | Milan Mandarić je postal predsednik Olimpije pred štirimi leti. | Foto Vid Ponikvar

Milan Mandarić je postal predsednik Olimpije pred štirimi leti.

Foto: Vid Ponikvar

Predsednik ljubljanskega nogometnega kluba Olimpija Milan Mandarić je v današnjem pogovoru za Delo pojasnil, zakaj neuspešno išče kupca za NK Olimpija in hiti z umikom iz Slovenije. Kot je že nekajkrat povedal, mu po štirih letih in pol v Ljubljani zmanjkuje potrpljenja in denarja za financiranje ljubljanskih nogometašev.

Milan Mandarić
Sportal Mandarić bi si za svojega branilca želel 100 milijonov evrov #video

Ker Milanu Mandariću kljub nekaterim obljubam morebitnih kupcev s prodajo kluba slabo kaže, mora prodati nepremičninske projekte v Ljubljani in Kopru, piše Delo. Ameriški poslovnež srbskih korenin je s svojimi bogatimi izkušnjami iz nogometnega posla in z za slovenski nogomet nepredstavljivo veliko denarja pred štirimi leti in pol prišel v Slovenijo.

"Nenehno me sprašujejo, kaj mi je bilo tega treba, še posebej žena in obe hčeri. Moja največja napaka je bila, da sem tu delal tako, kot sem bil vajen delati zadnjih 50 let v angleškem in ameriškem poslovnem okolju," je dejal Mandarić, ki trdi, da je od prihoda v Ljubljano v klub vložil več kot 15 milijonov evrov svojega denarja. Za Delo je še dejal, da so ga v Slovenijo pripeljala čustva in prepričanje, da imamo tu evropsko poslovno okolje. Zdaj ve, da čustva niso najboljši svetovalec v poslovnih odločitvah.

Safet Hadžić
Sportal Olimpija vodila z 2:0, nato jezila trenerja in reševala svojo kožo #video

Ni še naletel na resnega kupca

Nogometaši Olimpije so po uvodni četrtini sezone na vodilnem položaju. | Foto: Urban Meglič/Sportida Nogometaši Olimpije so po uvodni četrtini sezone na vodilnem položaju. Foto: Urban Meglič/Sportida Mandarić že dalj časa poskuša poiskati novega lastnika Olimpije, da bi si povrnil del vloženih sredstev, klubu pa zagotovil stabilno prihodnost. Italijanski interesent se je izkazal za neresnega, zato dvomi o uspehu pogajanj s prihodnjimi kupci.

"Do zdaj še nisem naletel na niti enega resnega kupca. K meni so prihajali ljudje, ki so jih vodili različni interesi, še vedno pa nisem končal vseh pogovorov," je dejal predsednik ljubljanskega kluba, ki je zadržan tudi glede zadnjih napovedi, da bi sklenil posel z nemškimi ponudniki.

Poudarja, da klub ni njegova last, vanj sicer vlaga in ga upravlja, klub pa bo vedno ostal ljubljanski in slovenski. Scenariju, po katerem bi klub vrnil v javno upravljanje, ne nasprotuje, vendar o tej možnosti ni še z nikomer resno govoril.

NK Celje, Mitja Lotrič
Sportal Celjani šokirali Olimpijo, Mura in Domžale proslavljajo #video

Prodaja vse, kar ima v Sloveniji

V sredo bo predsednik Olimpije odpotoval v ZDA, dan pozneje čaka Ljubljančane pokalni spopad z Rudarjem. | Foto: Žiga Zupan/Sportida V sredo bo predsednik Olimpije odpotoval v ZDA, dan pozneje čaka Ljubljančane pokalni spopad z Rudarjem. Foto: Žiga Zupan/Sportida V sredo bo odpotoval v Združene države Amerike, do takrat pa naj bi se dogovoril o prodaji nepremičninskega projekta Dalmatinka, ki ga je začel graditi v središču Ljubljane. Po vrnitvi bo naprej iskal kupce za zemljišči v Kopru.

"Prodajam vse, kar imam v Sloveniji. Kupnina bi morala zadostovati za financiranje kluba do konca leta," je za Delo še razkril Mandarić, ki mora Olimpiji vsak mesec zagotoviti dobrega pol milijona evrov. Dodal je: "Druge posle v Sloveniji sem morda zapostavil, ker sem bil preveč osredotočen na nogomet. Morda je težava tudi to, da na trgu dela ni dobrih menedžerjev. Sposobni razvijajo svoje posle, tisti brez dela pa niso brez dela po naključju."

Sportal Smejali so se mu, da je propadel, zdaj se on smeji njim #video
Ne spreglejte