Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 3. 2022,
19.24

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

6

Natisni članek

NK Radomlje NK Tabor Sežana NK Koper NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij Prva liga Telemach 1. SNL

Nedelja, 20. 3. 2022, 19.24

2 leti, 1 mesec

1. SNL, 28. krog

Olimpiji le točka, Koper s tremi ostaja prvi zasledovalec Maribora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

6

Koper Osuji | Zadela sta Bede Osuji in Kaheem Paris in Koper je osvojil tri točke. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Zadela sta Bede Osuji in Kaheem Paris in Koper je osvojil tri točke.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Olimpija je v 28. krogu prve lige Telemach remizirala z Domžalami, z igralcem manj 1:1. Tako Koper po zmagi z 2:0 nad Aluminijem ostaja edini resni zasledovalec vodilnega Maribora, ki je že v soboto premagal Celje. V uvodni tekmi kroga sta obračunala Tabor in Mura, zmage z 2:0 pa so se veselili branilci naslova. Radomlje so na prvi tekmi v petek z 2:1 (1:0) ugnale Bravo.

Dino Skender je po kritikah po ponedeljkovem porazu nekoliko premešal prvo postavo, v katero se je vrnil tudi Mustafa Nukić. Kljub poškodbi Tilna Klemenčića, ki je moral sredi prvega polčasa na klop, so bile Domžale bolj podjetne. Prvi gol je vendarle dosegla Olimpija. Izvrstna individualna poteza Maria Kvesića, ki je v 41. minuti dosegel svoj četrti gol v sezoni (na deseti tekmi te sezone). Neatraktiven prvi polčas. Rezultat 1:0.

Nukić je vendarle začel v prvi postavi, a v drugem polčasu dobil drugo rumeni karton. | Foto: Grega Valančič/Sportida Nukić je vendarle začel v prvi postavi, a v drugem polčasu dobil drugo rumeni karton. Foto: Grega Valančič/Sportida Po odmoru je drugi rumeni karton dobil Nukić in Domžale so imele zadnje pol ure tekme igralca več na zelenici. In to tudi izkoristile. Za 1:1 je v 68. minuti zadel rezervist Mitja Ilenić. To je bil tudi končni izid tekme in Olimpija za vodilnim Mariborom (po četrti zaporedni tekmi brez zmage) zaostaja že sedem točk.

Poročilo s tekme:

Domžale Olimpija
Sportal Četrta zaporedna tekma Olimpije brez zmage

Koper ostaja prvi zasledovalec vodilnega Maribora. Ima tri točke manj. Z goloma ob koncu prvega in začetku drugega polčasa so z 2:0 premagali Aluminij. Zadela sta Bede Osuji z bele točke in Kaheem Parris. Slednji je dosegel svoj že deveti gol v sezoni. Zmagali so kljub zelo zdesetkani ekipi. Manjkali so kaznovana Lamin Colley in Ivan Borna Jelić Balta ter poškodovani Maks Barišić, Žan Žužek, Stjepan Oštrek, Maj Mittendorfer, Luka Kambič in Renato Simić, za nameček pa se je v prvem polčasu poškodoval še Ivica Guberac.

Poročilo s tekme:

Kaheem Parris Koper
Sportal Zdesetkani Koper z dvema goloma premagal Aluminij

Štajerski derbi med Mariborom in Celjem se je odvil v praznem Ljudskem vrtu | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Štajerski derbi med Mariborom in Celjem se je odvil v praznem Ljudskem vrtu Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Štajerski derbi v praznem Ljudskem vrtu Mariborčanom

Štajerski spopad med Mariborom in Celjem predstavlja klasiko 1. SNL. Od začetka državne samostojnosti imata stalnega prvoligaša le Maribor in Celje. Tokrat sta se pomerila že 107-ič, vijolice pa so prišle do 56. medsebojne zmage.

Poročilo s tekme:

Đorđe Ivanović
Sportal Štajerski derbi se je začel z grobim prekrškom

Mariborčani imajo zdaj 53 točk, šest več od Kopra in osem več od Olimpije. Koprčani in Ljubljančani bodo tekmi 28. kroga igrali v nedeljo. Četrta je Mura s 44 točkami, v soboto je z 2:0 premagala Tabor.

Poročilo s tekme:

Luka Bobičanec
Sportal Branilci naslova upravičili status favorita in zanesljivo zmagali

Radomljani so premagali Bravo. | Foto: Grega Valančič/Sportida Radomljani so premagali Bravo. Foto: Grega Valančič/Sportida Radomlje z zaušnico Bravu

Prvoligaška karavana se je v tem krogu najprej ustavila v Domžalah, kjer se v tej sezoni v vlogi gostiteljev predstavljajo Radomljani.

Mlinarji so končno končali strelsko krizo, saj so po 432 minutah vendarle zadeli v polno, ob tem pa so vknjižili še svojo osmo zmago v sezoni, s katero so se zasidrali na osmem mestu prvenstvene lestvice.

Poročilo s tekme:

NK Radomlje : NK Bravo, 1. SNL
Sportal Bravo z ničlo iz Domžal

Ko sta se ekipi srečali zadnjič, so Radomljani v Spodnji Šiški zmagali kar s 3:0, tokrat pa so bile Radomlje boljše z 2:1. Gostitelje je v vodstvo v 40. minuti popeljal Tomislav Mrkonjić, na drugi strani pa je v 52. minuti tekme po asistenci Lorena Maružina izenačil Nsana Simon. A Radomlje so nato udarile še drugič, v 57. minuti je bil z bele pike natančen Mrkonjić, ki je tako zadel še drugič na tekmi in postavil končni izid srečanja.

Radomlje : Bravo, foto: Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 23
Maks Barišič
Sportal Velik udarec za Koper. Najboljši strelec 1. SNL že končal sezono!

1. SNL, 28. krog:

Petek, 18. marec:
Radomlje : Bravo 2:1 (1:0)
Mrkonjić 40., 57./11-m; Simon 52.
Poročilo s tekme.

Sobota, 19. marec:
Tabor : Mura 0:2 (0:0)
Bobičanec 51., Horvat 65.
Poročilo s tekme.

Maribor : Celje 1:0 (0:0)
Ivanović 69.; RK: Tomić 4./Celje
Poročilo s tekme.

Nedelja, 20. marec:
Olimpija : Domžale 1:1 (1:0)
Kvesić 41.; Ilenić 68.
Nukić je dobil rdeči karton (57.).
Poročilo s tekme.

Koper : Aluminij 2:0 
Osuji 43., Parris 46.
Poročilo s tekme.

Najboljši strelci:

13 – Maks Barišić (Koper)
12  Ognjen Mudrinski (Maribor)
10 – Mustafa Nukić (Olimpija)
9 - Kaheem Parris (Koper)
8  Dino Stančić (Tabor)
7  Arnel Jakupović (Domžale), Bede Osuji (Koper)
6 – Ivan Božić (Celje), Amadej Maroša (Mura), Almedin Ziljkić (Olimpija), Tomi Horvat (Mura), 
5 – Lamin Colley (Koper), Gedeon Guzina (Radomlje), Lovro Maružin (Bravo), Tomislav Mrkonjić (Radomlje), Ivan Šarić (Radomlje), Luka Bobičanec (Mura),
4 – Aldair (Olimpija), Rodrigue Bongongui (Tabor), Armin Đerlek (Aluminij), Dejan Georgijević (Domžale), Zeni Husmani (Domžale), Senijad Ibričić (Domžale), Rok Kronaveter (Maribor), Žan Medved (Celje), Nardin Mulahusejnović (Mura), Sandi Ogrinec (Bravo), Martin Šroler (Aluminij), Nino Žugelj (Maribor), Mario Kvesić (Olimpija)

Ne spreglejte