Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
4. 8. 2012,
13.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Marija Šestak

Sobota, 4. 8. 2012, 13.31

8 let

Šestakova v Londonu ne bo jokala

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V Pekingu je bil finale za Marijo Šestak skorajda samoumeven, v Londonu, kjer tretjič nastopa na OI, pa se ga je veselila kot končne zmage.

Noč pred kvalifikacijskim nastopom v troskoku je bila za srbsko atletinjo v slovenskem dresu nepričakovano nemirna. Litovska zabava v sosednji stavbi olimpijske vasi in nočni odhod dela slovenske odprave v domovino sta ji kratila spanec. Tudi zaradi tega počutje na že v dopoldanskem delu razprodanem štadionu ni bilo najboljše. Posledično se ji tudi nastop ni najbolj posrečil, saj je vsekakor sposobna skočiti dlje od 14,16 m, kolikor so ji v najdaljšem veljavnem poskusu namerili v kvalifikacijah. Vseeno je dosežek zadostoval za preboj med dvanajst finalistk, kar je bil tudi njen osnovni cilj sezone. ''V Pekingu nisem imela sreče, tokrat sem jo imela. Priznati moram, da sem skakala slabo. Ne morem biti zadovoljna z rezultati, kar pa ne velja za končni plen. Vem, da sem pripravljena za boljše rezultate, kar bom skušala dokazati v finalu,'' pripoveduje Marija Šestak, ki v Londonu nastopa že na tretjih olimpijskih igrah, od tega na drugih pod slovensko zastavo.

Zdi se, da je svoj olimpijski vrhunec dosegla pred štirimi leti v Pekingu, ko je bila v življenjski formi. Nemara še danes nekoliko obžaluje, da je finale v pekinškem Ptičjem gnezdu postregel s pravim festivalom skokov čez mejo 15 metrov. Posledično je tako njen izjemen dosežek 15,03 m zadoščal za ''zgolj'' šesto mesto. Tokrat naj bi bila meja za odličja skromnejša, a za Šestakovo vendarle zelo težko dosegljiva. ''V finalu bom nastopala neobremenjeno. Verjamem, da me lahko sproščenost pripelje do dobrega rezultata. V prvi fazi bom storila vse za preboj med osmerico najboljših. Prepričana pa sem o tem, da troskok ne bo tako močan kot pred štirimi leti. Pogoji so zaradi vetra, ki se stalno spreminja, precej slabši. Kljub vsemu pa bo treba za zmago preseči 15 metrov. Za srebro bi bilo lahko dovolj 14,8 ali 14,9 m,'' pravi 32-letna atletinja in dodaja, da bi se sama ob korektno opravljenem delu lahko približala skoku okrog 14,5 m. ''Glavni cilj je dosežen. Zanesljivo sem bom še naprej trudila po svojih najboljših močeh. Vem pa, da po nobenem rezultatu ne bom jokala,'' poudarja slovenska rekorderka v troskoku.

Ne spreglejte