SiolNET. Sportal Olimpizem
0,09

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Bach: Zaradi preložitve OI več sto milijonov dodatnih stroškov

Prestavitev OI ne bo poceni

0,09

termometer

Thomas Bach
Thomasa Bacha boli glava. Stroški prestavitve OI bodo veliki. Foto: Reuters

Vodilni mož mednarodne olimpijske družine Thomas Bach je danes dodatne stroške, ki jih bo imel Mednarodni olimpijski komite (Mok) zaradi preložitve poletnih olimpijskih iger v Tokiu, označil na več sto milijonov dolarjev, morda celo več sto milijonov evrov.

"Že vemo, da bomo morali odšteti stotine milijonov dolarjev stroškov odloga," je dejal Bach, ki je trenutno na sedežu Moka v Lozani. "Zato moramo proučiti in vnovič preveriti vse dejavnosti, ki jih izvajamo pri organizaciji iger," je dodal.

"Mok bo nadaljeval izvajanje operativnega in finančnega dela nalog v okviru dejavnosti, povezanih z odloženimi igrami, v skladu s pogodbo za izpeljavo OI 2020, sklenjeno z našimi japonskimi partnerji," je poudaril Bach.

Tokio 2020 Sportal Koronavirus dela uslugo dopinškim prekrškarjem

Mok je prav z namenom kritja stroškov v primeru morebitne preložitve OI ustvaril finančno rezervo v višini približno ene milijarde dolarjev. OI, ki jih letos zaradi pandemije novega koronavirusa ne bodo izpeljali, bodo v skladu z novim načrtom skušali izpeljati v Tokiu naslednje leto od 23. julija do 8. avgusta.

Seveda pod pogojem, da bo do takrat pandemija pod nadzorom. Sicer OI ne bodo še enkrat prelagali.

O tem, da bi bile lahko OI odpovedane, če se pandemija ne bo umirila, je že v torek govoril predsednik organizacijskega odbora za Tokio 2020 Yoshiro Mori v pogovoru za japonski dnevnik Nikkan Sports. Da gre tudi za stališče japonske vlade, je danes potrdil japonski premier Shinzo Abe.

Preberite še:

Tokio Sportal So olimpijske igre pod vprašajem tudi prihodnje leto?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin